3 Mart 2015 Salı

Sarı Saçtan Kumral Saça Dönüş Tüyoları...

Sarı saçtan dönüş yapmak istiyorsunuz. Korkmanıza gerek yok; çünkü; sarı saçtan birçok renge dönmek oldukça kolaydır ve oldukça başarılı dönüşler sağlanabilmektedir. Hatta biz kuaförler bazı renkleri saçın rengini açarak elde edebiliyoruz. Bu nedenle saçlarınız şu an sarı ise birçok renge kolaylıkla dönebilirsiniz. Buradaki tek sıkıntı saçlarınızın sarı olması nedeni ile yapacağınız renk çok çabuk akabilir.

Sizler seçim yapmadan önce benim tavsiyem önce açık tonları denemeniz olacaktır.Çünkü sarı saçtan dönüş yapar iken açıktan koyuya doğru giderseniz birkaç tane renk deneme imkanınız olacaktır. Örneğin sarı saçtan çikolata kahveye dönecekseniz dönmeden önce bal köpüğü denerseniz beğenmediğiniz taktirde çikolata kahveye dönebilirsiniz.

Bu arada saçlarınız yıpranmamış olacaktır. Fakat Önce çikolata kahve boyarsanız daha sonra bal köpüğüne dönmek istediğinizde tekrar saçınızı açtırmanız gerekeceği için saçlarınız aşırı derecede yıpranacaktır.

Bir diğer örnek ise sarı saçtan kızıla dönmek istiyorsunuz diyelim. Kızıla dönmeden önce bakır kızılı rengini kullanabilirsiniz. Çünkü bakır kızılı rengini beğenmezseniz üstüne normal kızıl rengini uygulama yaptırabilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı bazı pişmanlıklar yaşamamak için sarı saçtan birden koyu bir renge dönmektense yavaş yavaş koyu renklere geçmenizi tavsiye ederim.
Pişman olmamak için bu şekilde ilerleme yapabilirsiniz. Bu sayfamızda sarı saçtan dönüş yöntemleri hakkında bilgilendirme yapacağım. Sarı saçtan hangi renklere dönebilirim diye merak edenlere korkmadan yapılabilecek renkleri sıralayacağım.
Sarı Saçtan Kumrala Dönüş 
Sarı saç daha öncede söylediğim gibi renk değiştirmek için ve başarılı sonuçlar almak için oldukça ideal bir saç zemin rengidir. Şimdi seçim olarak sarı saçtan kumrala dönmek istiyorsanız şunlara dikkat etmelisiniz.
Kumral derken koyu kumral açık kumral seçimi iyi yapılmalıdır.

Kumral seçimi yapan kişiler genellikle hiç turuncu  ya da dore olmasın ister sizde böyle mi istiyorsunuz?


 Sarı Saçtan Kumrala Dönüş İçin Boya Numaraları Seçimi

Boya numarası seçer iken dikkat edilmesi gerenler açık kumral mı yoksa koyu kumral mı? Bir de kumral seçimi yapar iken küllü kumral mı normal kumral mı?
Eğer turuncu yansımaları sevmiyorsanız ve saçınızda azıcık ta olsa turuncu yansıma var ise küllü kumral seçmenizi öneririm. Küllü kumrallar saçta kalan turuncu yansımaları yok edecektir.
Küllü kumral boya numaları: 5.1 – 6.1 – 7.1 – 8.1 gibi tonlardır.
Sarı Saçı Koyu Kumrala Çevirme…
Koyu kumrala dönüş için 6/0 numaralı boya tercihi yapılabilir. Biraz daha küllü kumral olmasını istiyorsanız 6/1 numara tercih edilebilir.
Sarı Saçtan Orta Kumrala Dönüş
Orta kumrala dönüş için 7/0 numara kulanılması önerilir. Eğer ileride röfle ya da balyaj düşünülüyorsa 7/1 de tercih edilebilir. Çünkü saçta kalan turuncu yansımalar var ise yok olacaktır. Daha soğuk bir kumral havası verir. Zaten kumral denince bana göre kül rengi olmazsa olmaz diye düşünüyorum.
Sarı Saçtan Açık Kumrala Dönüş 
Açık kumrala dönmek içinse 8/0 ve 8/1 kullanılabilir. 8/1 bana göre daha uygundur. Çünkü saç zaten sarı olduğundan 8/0 yeterince kumral olmayacaktır. Bu nedenle 8/1 daha kumral bir görüntü sağlayacaktır. Eğer saçlarınız beyaz sarı ise yani platin sarı gibi o zaman 8.1 yerine 8.0 daha uygun açık kumral görüntüsü verecektir…
Yukarıdaki bilgiler ışığında yapmanız gereken tek şey kalıyor geriye…O da karar vermek hanımlar! Eğer “sarı saçlara veda” etme zamanı geldi diyorsanız; yeni görüntünüzle hayata merhaba diyebilirsiniz… 
Saç Tasarımcısı Kerem Taşkın'dan Alıntıdır..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder