5 Eylül 2015 Cumartesi

Güzellik&Bakım (Ağda Hakkında Herşey)

Merhaba güzel takipçilerim :))) Güzelleşmek çoğu kez meşakkatli ve yorucu süreçler gerektirir. Ve bilinen bir gerçek şu ki kadınların cilt bakımı konusunda en fazla dikkat ettikleri hususların ilk sıralarında istenmeyen tüyler geliyor. Vücudumuzdaki  istenmeyen tüylerden kurtulmanın çeşitli yolları var elbette. Güzellik&Bakım post serisinin ilk yazısında istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri hakkında bilgiler paylaşmıştım. Macunlar, tüy dökücü kremler, epilatörler, epilasyon işlemi ve en klasik yöntem olan ağda...

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için tercih edilen geleneksel yöntemlerden biridir ağdadır. Bence uzun vadeli olarak istenmeyen tüylerden kurtulmanın evdeki en iyi yöntemi de kuşkusuz ağda yapmak. Bugün Güzellik&Bakım post serisinin  ikinci yazısında evde ağda nasıl uygulanır? evde ağda yapımı, ağda malzemeleri, ağda zamanı, doğal ağdalar konuları hakkında bilgiler yer alıyor. Malesef ağda günleri bayanların acılı, korkulu ve can sıkıcı günlerinden biri diye düşünüyorum. Güzelliğinden ödün vermeyenler ve lazer epilasyon düşünmeyenler malesef bu acılı uygulamayı neredeyse ömür boyu yapmak zorunda :((( 


Güzellik açısından pürüzsüz bacaklara sahip olmak her bayanın özen gösterdiği bir konu. Ve tabi bakım ve hijyen açısından koltuk altı, bikini bölgesi ağdaları da düzenli olarak yapılmak zorunda. Erkeklere en çok özendiğimiz konuların başında ağdadan muaf olmaları geliyor :))) Her ne kadar canımızın acıyacağını bilsek de ağda yapmaktan vazgeçmiyoruz. Sonunda kavuşacağımız pürüzsüz bir ten için bıkıp usanmadan uğraşıyoruz. Ağda sonrası ayna karşısında tüm acılarımızı unuttuğumuz kesin :))) Evet sıkı durun özellikle ağda yapmaya yeni başlayanlar için rehber niteliğinde bilgiler ve püf noktaları içeren bu detaylı post için yazmaya başladım bile :)))

Peki ağda işlemini doğru uyguluyor muyuz? 

Kendinizde veya bir yakınınızda ağda yaparken deforme olmuş, tahriş edilmiş bölgeler görmüş olabilirsiniz. Kızarıklıklar, morarmalar, alınmamış tüyler… Bakımlı ve güzel bayanlar :))) sizler için bu tür olumsuz sonuçlarla karşılaşmayın diye aşağıda doğru ve sağlıklı bir ağda yapmanın püf noktaları ile ilgili çeşitli bilgiler yer alıyor. Önemli bilgilerin yer aldığı bu post umarım işinize yarar. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle başka bir postta görüşmek üzere hoşçakalın...



İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtuluruz?

İstenmeyen tüyler herkes için büyük bir sorundur. Nedeni kişinin kendine güvenini dahi etkiliyor olması ve görünümü etkilemesidir. Özellikle kadınlarda daha sık olan bu durum güzelliğim simgesi olan ve bakım yaptırmayı seven bayanlar için daha büyük bir sorun olmaktadır. Nedeni ise çözümlerin ya geçici kısa süreli ya da kalıcı olmasıdır. İlk uygulamalarda herkes kolay yöntemlere gitmek istese de zaman içerisinde herkes sir ağdanın uzun süreli olarak sağladığı yarardan faydalanmak istemektedir. Her tür ekonomiye de uygun olan bu yöntem sayesinde kadınlar rahat bir nefes almıştır.

İstenmeyen tüy sorununa çözüm olarak iki yaklaşım vardır. İlki; tüy dökücü kremler ve banyo bıçaklarıdır. Bunlar asla yeterli gelmeyen aynı zamanda kılların köklenmesine neden olan uygulamalar olarak bilinmektedir.

İkincisi ise uzun süreli yöntemlerdir ve bu yöntemlerde içerisinde 2 başlığa ayrılmaktadır.

İlk olarak ele alınacak olan Epilasyon uygulamalarıdır. Bu uygulama epilatör adı verilen üretimin cildinizde birçok cımbızın aynı anda çalışıyor etkisi yaratması ile kılları kökten alması sonucu uzun süre sağladığı istenmeyen tüy çözümüdür. Bunların yanı sıra uzman uygulamaları gerektiren lazer epilasyonlar da başarılı sonuçlar vermektedir.

İkinci olarak ise; Depilasyon uygulamalarıdır. Bunlar ip ile tüylerden kurtulma ağda yöntemleri ve cımbız uygulamaları olarak sıralanabilir ve bu yöntemlerde biraz uğraştırıcı olmasına rağmen son derece etkilidir.

İlk yöntem epilatör uygulaması dışında pahalı bir hal alabilir fakat oldukça uzun vadelidir. Ancak ekonomik ve uzun soluklu çözümler arıyorsanız depilasyon sizin için en ideal yoldur. Başarılı bir uygulama ardından istenmeyen tüylerinize bu yöntemlerle elveda diyebilir ve 3 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ancak bu uygulamalarda kolay yolu seçmemeli ve kıl köklerinizin güçlenmesine engel olmalısınız.




Acısız Ağda Olur Mu?

Ağda işleminde kıllar kökü ile birlikte alındığı için göreceli olmak koşulu ile acılı bir işlemdir. Ancak tercih edilen ağda çeşidine, uygulamaya göre, ağdanın kalitesine göre ve uygulama yapılan bölgeye göre acı farklılık içerir. Ilık ağda olarak bilinen şekerli ağdanın yapışkanlığı sir ağdaya göre fazla olduğundan işlem sırasında cilde de yapılır ve bu nedenle duyulan acı sir ağdaya göre daha fazladır. Sir ağda ise yalnızca kıllara yapışır ve bu nedenle duyulan acı göreceli olarak daha acısızdır. 

Özelikle pudralı ürünlerde ağdanın içerdiği pudra cilt üzerini kapladığından duyulan acı azalır. Bunun dışında sir ağda şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve her ağda servisi bir önceki ağda servisine göre daha az acılı olur. Bazı bölgelerde acı ağrı eşiği daha düşüktür ve bu nedenle duyulan acı diğer bölgelere göre daha fazladır. Bazı dönmelerde cilt hassasiyeti artar, özellikle regl döneminin yakınlaşması ile acı ağrı eşiğinin düşmesi duyulan acıyı arttırır. Yaz dönemi yine cilt hassasiyeti kış dönemine göre artış gösterir, bu nedenle duyulan acı hissi daha fazla olabilir. Yinede ağda işlemi sırasında duyulan acının şiddeti görecelidir. Bu nedenle kişinin rahat bir psikoloji ile işlem yaptırması da önemlidir.


Ağda Nedir? 

Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağlayan bir ürüne ihtiyaç duymasından dolayı en çok tercih ettikleri temizlik maddesidir ağdalar. Ağda %100 doğal olan çam reçinesinden yapılarak, ısıtıldıktan sonra eriyen ve akışkan hale gelen ağda yapılacak bölgeye yapıştırıp hızlı bir şekilde çekmek suretiyle uygulanan bir bakım ve temizlik yöntemidir. Diğer temizlik yöntemlerine göre oldukça güvenilir ve özel bir durum söz konusu değil ise tamamen sağlığa zararsız olduğu kadar aynı zamanda da kıl köklerini zayıflatıp, işlem sırasında da ölü hücreleri de temizleyerek doğal peeling de sağlayarak batıklar içinde oldukça faydalı olduğu söylenmektedir. Teninizin hassasiyeti ve uygulama bölgesine göre, ağda çeşitleri vardır. Hatta kokularını bile zevkinize göre seçebileceğiniz farklı aromalarda ağdalar bulunmaktadır. 

Ağdalar, kişiden kişiye değişen cilt farklılıkları nedeniyle her kişiye uygun, farklı içeriklere sahip ağda çeşitleri mevcuttur. Kokusu, etkisi ve ciltte oluşabilecek ufak tefek sorunları önlemesi için içeriğe göre tercih edilerek daha uygun bir şekilde kullanıma sunulabilmektedir. Bacak bakımı için kullanılabilecek ağda sir ağda ve çam ağdası olabilir.Çam ağdası da diğer ağdalar gibi herhangi bir zarar vermezken, sir ağda da diğer ağdalar gibi tüyleri kökünden aldığı ve kullanımı kıl köklerinin daha çabuk zayıflamasına neden olarak işlem uygulama süresini her seferden sonra daha da uzatabilmektedir. 

Sir ağda, kullanımı epilasyondaki en etkili yöntemlerin başında ve en sağlıklısıdır. Ayrıca bikini bölgesi için ağda ya da ağda bantları mevcutken, koltuk altı, yüz ve bıyık bölgesi için de farklı ve bölgesine göre daha uygun hassasiyete sahip ağda çeşitleri mevcuttur. Yüz ve bikini bölgesi için kullanılacak ağdalar diğer ağdalara göre çok hassas olup ve daha antialerjik iken, kol ve koltuk altı, bacaklar için kullanılacak ağda diğerlerine göre daha az hassasiyet taşımaktadır. Sir ağda, klasik ağda gibi şeker içermediğinden tüyleri beslemez ve tüy köklerini zayıflatır. Doğru ve düzenli kullanım sonucu başarılı sonuçlar vermektedir. Zamanla tüyleri azalttığından, çoğu bayan tarafından gerek evde kendileri, gerekse kuaförde yaptırarak ağdanın temizliğinden yararlanmaktadırlar. 

Ağda kimlere yapılmaz?

Ağda cildinde yara, bere varsa, güneş yanıkları, kesik ve çatlaklar varsa, dermatolojik sorunları olanlar, şeker hastalarında ve çok yaşlı olan kişiye, derisi gevşek  olanların ağda yapması ve yaptırması sakıncalıdır. Ağda enfeksiyon kapma riskini arttırır. Tahriş olan bölgede kıl köklerinde yaralar ve yırtıklar meydana gelirken, uygulama sonrası ciltte yanma ve kızarıklık oluşabilir. Bu geçici bir durumdur. Ancak erimesi için ısıtılan ağda çok sıcak olduğundan hassas bikini bölgesine uygulanması yanıklara neden olabilir. Aksi takdirde yanıklar ve yaralanmalar sıcaklıktan kaynaklı olabilir, çok hassa bir bölge olduğu için bikini bölgesi buraya yapılan ağda çok dikkatli yapılmalı aksi takdirde bir kez yandığında, yaralandığında iz de kalabilir. Birde ağda ani bir şekilde çekildiği için ardından incecik bir tüy çıkmaya başlar ve bu tüy yeterince güçlü olmadığı için yolunu bulamadığı için bu batık dediğimiz tüyler söz konusu olabilir. Batıklar hal böyle olunca da iltihaplanabilir ve büyük sorunlara yol açabilmektedirler. Ancak cildinde herhangi bir yara gibi cilt rahatsızlıkları yoksa başka bir yan etkisi söz konusu bile değildir. Ağda gerçek anlamda çok çabuk yapılan ve uzun süre o bölgelerin temiz kalması bayanlar hatta erkekler için son derece güzel bir vücut bakımıdır.

Ağda Çeşitleri Nelerdir?

Ağdanızı evde kendiniz hazırlamak istemiyorsanız, hazır olarak satılan çam sakızı ağda yada sir ağda kullanabilirsiniz...



- Çam Sakızı Ağda;

Çam sakızı ağda kutusunu, içinde kaynar su olan başka bir kabın içine oturtarak bir süre bekleyin. Uygun kıvama gelince, temiz cilt üzerine tahta çubuk yardımıyla ince bir tabaka halinde sürün ve ağda bandı yapıştırarak çekin.

Ağda uygulamasını yaparken özellikle yüz ve bikini bölgesi gibi daha ince derili ve hassas bölgelerde son derece dikkatli olun. Ağda bandını çekmeden önce diğer elinizle deriyi iyice gerdirin ki, ciltte yırtılma, zedelenme gibi olumsuz durumlar meydana gelmesin.

Güzellik ve kozmetik dünyasındaki teknolojiler ne kadar gelişirse gelişsin, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en eski ve geleneksel yöntemlerinden bir olan ağda asla popülaritesini yitirmeyecek gibi görünüyor.



- Sir Ağda;

Sir ağda oldukça kullanışlı olan ve doğal bir ürün olma niteliği taşıyan yapısı ile kadınlara hizmet etmektedir. Bu ürünün kullanımı hem tüylenme sorununa çözüm hem de uzun soluklu bir temizlik olarak ele alınmalıdır. Tüylerinizin azalmasını sağlamak isterseniz sir ağda sizin için en uygun çözüm yoludur. Çoğu kadını korkutan bu ürünün kullanımı son derece kolay ve aynı zamanda da hızlı temiz bir işlem anlamını taşımaktadır. Tüy dökücü ve banyo bıçakları ile alınan tüyün kısa sürede çıkması sonucunda olan kaşınmalar ve cilt tahrişleri bitkisel bir ürün olan sir ağdada meydana gelmemektedir.

Neredeyse 3 haftada bir yapmanız gereken uzun soluklu bir işlem olan sir ağda uygulaması yaklaşık 40 dakikada tüm vücuda uygulama ile başarılı sonuçlar vermektedir. Sir ağda uygulamasının banyo bıçaklarından en farklı yönü ve kadınlara yarar sağlayan yönü kıl köklerinin zayıflamasını sağlamasıdır. Bu sayede kadınların cilt güzelliği ortaya çıkarken uzun süre sağlanan pürüzsüzlükte elde edilir.

Aynı zamanda sir ağdanın besleyici ve cilt temizleyici özelliği de bulunmaktadır. Uyguladığınız bölgedeki ölü hücreleri temizlerken bu bölgeyi besler ve daha parlak bir görünüm sağlar. Bayanların regl döneminden sonra yapıldığında daha uzun fayda sağlayan ağda regl durumunun üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapıldığında çok daha başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Giderek daha kolay uygulayacağınız doğal ve uzun ömürlü çözüm için sir ağda tercih edilmelidir.



- Geleneksel Ağda;

Evde Ağda Uygulaması Yapmak İsteyenler İçin :))) 

Geleneksel ağda evde hazırlanabildiği gibi, ılık ağda olarak kavanozlarda da satılmaktadır. Tüyleri kökünden alır ve yenilerinin daha yumuşak çıkmasını sağlar. Bu daha fazla deneyim gerektirdiği gibi diğer ağdalara göre daha fazla çaba ve zamanda gerektirir.

Ağda Nasıl Hazırlanır?

Tarif 1 Malzemeler: 

Su bardağının dörtte biri kadar sirke veya limon suyu
Yarım su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı: Bir tencereye şeker ve suyu koyun. Orta ateşte ısıtın. Şeker eriyene kadar karıştırın.Karışıma sirke veya limon suyu ekleyin. Ağda kıvama  gelinceye kadar 15-20 dakika süreyle  karıştırmaya devam edin. Ağdayı tencereden çıkarıp, oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Uygun kıvama geldiğinde kullanın.
Uygulanışı: Ağda yapacağınız bölgenin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Tahta bir çubuk yardımıyla tüylerin çıkış yönünde ağdayı sürün. Özel satılan ağda bandını yahut ince ve temiz bir bezden kestiğiniz parçayı ağdalı gölgeye yapıştırın, bastırın ve hızlıca çekin. İşlem tamamlandıktan sonra ağda yapılan bölgeye bebek yağı ile masaj yaparak yatışmasını sağlayın.


Tarif 2 Malzemeler:

2 bardak şeker
1/4 bardak taze limon suyu
1/4 bardak su

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp bir tavada orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ısıyı azaltın ve hafif kıvamlı hale gelene kadar karıştırın. Kaynamasına izin vermemek için sürekli karıştırmanız ve kaynar gibi olduğunda ateşten alıp 1 dakika sonra tekrar ateşe koymanız önemlidir. Kıvamlı hale gelince cam bir kavanoza veya kaseye koyun ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Not: Kalan ağdayı buzdolabında saklayabilir ve kullanacağınız zaman tekrar ısıtabilirsiniz. Eğer ağda çok kıvamlı olursa içine biraz su ekleyip karıştırarak seyrelmesini sağlayabilirsiniz.

Uygulama Önerileri;

Ağda uygulayacağınız bölgedeki tüyler en az yarım santimetre olmalıdır. Başlamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Ağdayı uygulayacağınız bölgenin üzerine hafifçe pudra serpin. Bu sayede ağda bacağınızıa yapışıp kalmayacaktır. Ağdayı küçük parçalar halinde ve fazla inceltmeden yayın. Spatula veya tahta çubuk ile ince bir tabaka halinde sürün. Hemen çekmeyin, elinizle hafifçe bastırarak tüm tüylere yapışmasını sağlayın.Üzerine temiz bir bezi yapıştırın ve 1 dakika kadar sonra çekin. Bezi yapıştırırken tüylerin çıktığı yöne doğru yapıştırmaya özen gösterin. Tüylerin çıkış yönünün tersine doğru hızla ve tek harekette çekin bu şekilde daha az acı duyarsınız. Temizliğiniz bittikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayıp nemlendirin.



Öncelikle Ağda Uygulamasının Püf Noktalarına Deyinecek Olursak;

1- Ağda Yapılacak Bölgenin Temizliği

Uygulama öncesi ağda yapılacak bölgenin temizliğinden emin olun. Ağda yapacağınız bölgeleri sabunla yıkayarak iyice kurutun ve daha sonra ağdaya başlayın. Temiz cildinizde tüyleriniz ağdaya daha kolay yapışacaktır. Kir ve yağ faktörü ağdayı en çok etkileyen durumlardandır. Bu nedenle ağda öncesi temizliğe özen gösterilmelidir.



2-Pudra

Ağdadan iyi sonuç alabilmemiz için cildin temiz olması gerekliliğinden bahsetmiştik. Cildimizi temizleyip iyice kuruttuktan sonra pudra uygularsak çok daha olumlu sonuç alabiliriz. Cildimize pudra uygulamamızda ki amaç ağda sırasında terlemeyi önlemek ve böylece kısa tüylerin bile ağdaya kolayca yapışmasını sağlamaktır. Bu nedenle ağda yaparken pudra kullanmaya özen göstermenizi öneririm.



3- Küçük Bantlar

Ağda yaparken acıyı tek seferde hissedeyim bitsin diyerek kocaman bezler ve bantlar ile olumlu sonuç almaya çalışırsanız yanılabilirsiniz. Bacağınızın her bir noktası aynı sertlikte değildir. Bazı bölgeler hassas olabilir. Tüy yönleri farklı olabilir. Bu nedenle uzun ve geniş bezler yerine daha ortalama boylarda bezler tercih etmek daha doğrudur.



4-Uzun Tüyler

Kısa tüylerin ağdaya gelmesi zor olduğu gibi uzun tüyler de oldukça can yakar. Bu nedenle ağdadan önce fazla uzun tüylerinizi küçük makas yardımıyla kısaltmanız daha az acı çekmenizi sağlar. Kısaltma ölçüsünde ise bir pirinç boyu ideal ölçüdür.





















5- Ağda Sürme Yönü

Pek çok bayan ağdayı tüylerinin ters yönüne doğru sürmektedir.  Örneğin tüyler aşağı doğru bakıyorsa ağdayı aşağıdan yukarı doğru, sağa dönük bakıyorsa sağdan sola doğru sürerler. Oysa bu oldukça yanlış bir harekettir. Ağdanın tüylere yapışmasını zorlaştıran bir uygulamadır. Ağda yaparken mutlaka tüylerin yönü ile paralel olarak ağda sürülmeli aşağı bakan tüylere yukarıdan aşağıya doğru ağda uygulanmalıdır.


6- Bez Çekme Yönü

Bezler hem büyük olmamalı hem de tutup çekebileceğimiz temiz bir alana sahip olmalıdır. Tüylerimizin ters yönüne doğru çekeceğimiz bezi aşağıdan tutarak yukarı doğru tek bir hareketle hızlıca sökmemiz gerekir. Bez mutlaka tüylerin baktığı yönden kök yönüne doğru çekilmelidir.




7- Ağda Sonrası

Eğer çok hassas bir cildiniz varsa ağda sonrası mutlaka yoğun içerikli bir krem kullanın. Örneğin bebek pişik kremleri cildinizin çok fazla zarar görmesini belirli ölçüde engeller.



8- Peeling

Ertesi gün cildinize peeling uygularsanız batık oluşumunu engelleyebilir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde kese yapmak da batık oluşumunu önler.

Evde Ağda İpuçları


- Cildinizdeki ağda kalıntılarını temizlemek ve acı hissini azaltmak için bebe yağı tercih edebilirsiniz.
- Hassas cilde sahipseniz aynı bölgeye ikinci kez ağda yapmanız gerekiyorsa en az 24 ara verin.

- Ağda bezini ne kadar hızlı çekerseniz tüyler o kadar iyi alınır.

Evde ağda yapmaya hazırlık aşaması;

-Ağdaya yapmaya başlamadan önce cildiniz temiz ve kozmetik ürünlerden arındırılmış olmasına dikkat edin.

- Ağdadan en iyi sonucu almak için ağda yapacağınız bölgenin kuru olmasına özen gösterin.

- Ilık ağda tercih ediyorsanız kapağını sıkıca kapatıp kaynar su dolu küçük bir tencerede iyice eriyene kadar kaynatın.

- Sıcak ağdayı vücudunuza uygulamadan önce bileğinizin iç kısmına sürerek sıcaklığını kontrol edin.

- Dayanabileceğiniz bir sıcaklıktaysa kullanmaya başlayabilirsiniz. Aşırı sıcak ağda, cildinizi tahriş edebilir.

- Ağda bezlerinizi ihtiyaç duyacağınız miktarda hazır bulundurun.

Yüz için evde ağda yapımı;

- Dudak üstü bölgenizdeki tüyleri almak için ılık ağdayı tercih edebilirsiniz.

- Ağdayı bıyıklarınızın üzerini kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde sürün.

- Ağda bezini dudak üstü bölgesinin genişliğine uygun ölçüde şerit biçimde kesin.

- Ağda bezini bıyıklarınızın sağ tarafına yapıştırıp elinizle hafifçe bastırın.




- Tüylerin çıkış yönünün tersine ağda bezini hızlıca çekin.

- Bıyıklarınız sol ve orta tarafı için de aynı işlemi yapın.

- Ağda ile bıyıklarınızı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tüm bölgeyi bir seferde değil sağ, sol ve orta kısmını 3 aşamada almaktır.

Koltuk altı tüyleri için evde ağda yapımı;

- Koltuk altı tüylerinizi ağda ile almak için bir elinizi başınızın arkasına koyup koltuk altınızın iyice gerilmesini sağlayın.

- Ilık ağdayı ince bir tabak halinde tüylerin üzerine kaplayacak şekilde sürün.

- Ağda bezini yapıştırıp elinizle hafifçe bastırın.

- Tüylerin çıkış yönünün tersine ağda bezini hızla çekin.



Evde Ağda Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kuaförler, güzellik  merkezleri, ağda salonları bu alanda hizmet verseler de, siz evinizde kendi kendinize de ağda yapabilirsiniz. Bu seçim sizin için hem daha ekonomik olacak hem de evden çıkmaya, sıra beklemeye gerek duymadan hızlı, pratik ve sağlıklı bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulacaksınız. Ağdanızı evde kendiniz yapabileceğiniz gibi isterseniz hazırda alabilirsiniz. Önceki postta ağda ve ağda çeşitleri hakkında genel bir bilgi vermiştim... 




Şimdi sıra geldi sir ağdayı detaylı olarak sir ağda ve çeşitlerini anlatmaya :)))

SİR AĞDA NEDİR?

Sir Ağdanın Ana Maddesi Nedir?

Reçine ağda olarak adlandırılıan Sir ağda, çam ağaçlarından toplanan reçinelerin bal mumu, bitkisel maddeler ve yağlar ile karıştırılarak bir takım işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen kuvvetli bir ağdadır. Ağaçların yaşı ve bulundukları iklim özellikleri elde edilen reçinede ton farklılıkları yaratabilir. Doğal yollarla elde edilen bitkisel bir ürün olduğundan dolayı sağlıklıdır ve vücuda hiç bir zarar vermez. Sir ağdayı diğer ağdalardan ayıran en büyük özelliklerinden biriside şeker içermediği için kıl köklerini beslemez ve kılların daha geç ve az çıkmasını sağlar.Tüylenme sorununu ortadan kaldıran en küçük kıl köklerine kadar alma özelliği olan sir ağdalar, pudrasız, az (ince) pudralı, 
çok (kalın) pudralı olmak üzere 3 ana gruba ayrılırlar. Pudra ve kıvam dışında ağdaların arasındaki tek fark aroma farkıdır. Sir ağda içine su katılmadığı ve kaynatılmadığı sürece bozulmaz ve senelerce dayanır. 

Isı ile akışkan bir özellik kazanan bu doğal epilasyon ürününün faydaları şu şekildedir;

•    Kıl dönmesi oluşumunu engeller.
•    Hijyeniktir.
•    Doğal bir maddedir.
•    Kıl köklerini zayıflatır, inceltir.
•    Ölü hücreleri temizler.
•    Doğal peeling görevi görür.

Uygulama alanları; koltuk altı, yüz, kol, bikini bölgesi ve gövdede uygulanacağı gibi aynı zamanda  kadınlarda meme başı, kirpikler ve erkeklerde sakal dışında her yere uygulanır.

Sir Ağdanın Raf Ömrü Ne Kadardır? Sir Ağda Bozulur Mu?

Ağdanın içerisine su veya yağ kaçırılırsa ağda bozula bilir ama bunun dışın da ada bozulmaz. Raf ömrü ısıtıldıktan sonra iki yıldır. Fakat çok sıcak havalarda veya güneç altında bırakılırsa akışkan olabilir bu yüzden oda sıcaklığında yani 23 ° C ve gölgede tutulmalıdır.



1-PUDRASIZ AĞDALAR

1. Şeffaftır.
2. Pudra içermez.
3. Çok kuvvetlidir.
4. Hassas cilt ve bölge uygulamalarında, önden, cilde talk pudrası sürülmesi tavsiye edilir.
5. İki çeşidi vardır: Natürel (katkısız) ve Azülen (Natürel + Yeşil Doğal Boya)
Natürel ile Azülen arasındaki tek fark renktir.

Natürel Sir Ağda: Birinci kalite pudrasız, katkısız, natürel sir ağdadır. Doğal bal renginde ve şeffaftır. Kuvvetli bir ağdadır. Ürün gamının klasikleşmiş ürünüdür.  

Azülen Sir Ağda: Natürel Ağdadan tek farkı, içerdiği doğal yeşil boyadır.(Klorofil) Yeşil ve şeffaf rengi dışında, Natürel Ağda ile birebir aynı özellikleri taşır. Yaprak yeşili renkte ve şeffaftır.  Kuvvetli bir ağdadır.





2-İNCE PUDRALI SİR AĞDALAR 

Hassas bölge ve ciltler dışında doğrudan uygulanabilir. Hassas bölge ve ciltlerde cildin reaksiyonuna göre, önden, cilde pudra uygulanması tavsiye edilir. Pudralı olduğu için natürel gibi şeffaf değil, daha koyu bal rengidir. Az miktarda pudra içerdiği belli olsun diye içine sedef katılmıştır. Isıtıldığında kıvamı natürele nazaran daha yoğundur.

• Sedeflidir.
• Işıltılıdır.
• İnce Pudralıdır. (Az miktarda pudra içerir)
• Koyu Bal Rengidir.
• Pudrasız ağdalara nazaran daha kıvamlıdır.  


3-KALIN PUDRALI SİR AĞDALAR

Sedefli ağda gibi az miktarda pudra ve ayırt edilebilmesi için sedef içerir. Işıltılıdır. Pudrasız ağdalara nazaran daha yoğun kıvamlıdır. Kullanım alanı sedefli ile aynıdır. Tıp ve eczacılıkta kullanılan şifalı bitkilerin özlerini içeririler. Hoş kokuları sayesinde aromaterapik bakım yapılmasını sağlar.

• Sedeflidir ve ışıltılıdır.
• İnce Pudralıdır. (Az miktarda pudra içerir)
• Pudrasız ağdalara nazaran daha kıvamlıdır.              
• Şifalı bitki özleri içerir.
• Aromaterapik ve hoş kokuludur.

Sir Ağda Tüyleri Azaltır Mı?

Vücudunuzdaki tüylerden kurtulmanın ve uzun vadede en iyi sonuç almanın en etkili yolu sir ağda kullanımıdır. Çünkü sir ağda diğer ağda ürünleri gibi kıl köklerini alırken beslemez. Bu nedenle her daim karşılaşılan sorulardan biri de sir ağda tüyleri azaltır mı sorusudur. Sir ağda tüyleri azaltır ancak bunun için 2- 3 yıl boyunca düzenli olarak sir ağda yapmanız gerekmektedir. Kıl köklerini zayıflatıp incelterek ortadan kaldıran sir ağda, en küçük kıl köklerini dahi bir kerede temizler. Aynı zamanda ölü hücrelerin temizlenmesine de yardım olan sirağda, kullanılan epilasyon uygulamaları arasında en doğal ve sağlıklı olanıdır.



Sir ağda her cilt tipine uygunmudur?

Sir ağda ağdaya duyarlı olmayan bütün cilt tipine uygulana bilir. Kesinlikle uygulanmaması gerekilen durumlar şunlardır; Et benleri, açık yaralar, Yanık cilt, kabuk bağlamış yaralar, Kesikler, Tahriş olmuş cilt, Aktif akneli (sivilceli) cilt, İltihaplı yaralar, Egzama ve diğer cilt rahatsızlıkları olan ciltlerdir.



İlk Defa Sir Ağda Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Belirli bir dönemden sonra kadın ve erkek için gelişim sürecinde tüylenme esaslı bir sorun haline gelmektedir. Bu dönemde kişilerin rahat olabilmesi ve çevrenin en çok önemsendiği bu dönemde egonun doğru bir şekilde gelişmesi için dış görünüş mühim bir yer tutmaktadır. Bu dönemde tüylenmeler kız ve erkek çocukları için büyük sorundur.

Bu dönemler dışında uzun seneler ağdanın rahatlığı ile tanışamayan farklı yöntemler deneyen kişilerin de sık sık yenilenen tüy sorunu ile uğraşması gerekmektedir. Ve buda zaman içerisinde can sıkıcı bir hal alacaktır. Bütün bu durumların zorluklarını yaşayan kişiler ağda ile tanışma kararı aldıklarında uygulama ile ilgili bilgi edinmelidir. Doğru bir şekilde bilgi edindikten sonra doğru bir uygulama gerçekleştirdiğiniz her ürünün size yararı 3 hafta kadar olacak ve temizlik duygusu sizi saracaktır. Bayanlar için pürüzsüz ve ölü hücrelerden arınmış cildin habercisi olan ağda doğru kullanımla harikalar yaratmak anlamını taşımaktadır.

Evde Sir Ağda Uygulaması...

Ağda yaptırmayı mantıklı buluyor ancak sürekli olarak bir bakım merkezine gidemiyor musunuz? Ağdanın evinizde uygulanması sırasında verdiği yapış yapış duygudan rahatsız mısınız? O halde yapmanız gereken sir ağda yöntemi ile tanışmak ve bütün telaşlarınızı bir kenara bırakarak kısa bir sürede verimli bir bakım olan sir ağda ile vücudunuza iyilik yapmaktır. Sir ağda yöntemi son yıllarda oldukça benimsenmiş ve büyük bakım merkezlerinin en fazla işleyen tüyden arınma servislerinde aktif olarak kullanılan malzemelerdendir. Uygulaması pratik hızlı olan aynı zamanda da kişinin yapış yapış duygusuna kapılmasına engel olan sir ağda yöntemini sizde evinizde deneyebilirsiniz.

Sir ağda kolay uygulaması olan ve bayanların kendi kendilerine de yapabilecekleri bir yöntemdir. Eğer bakım merkezlerine gidemiyor utanıyor ve kendinizle bireysel olarak ilgilenmek istiyorsanız sir ağda setleri evinizdeki istenmeyen tüylerin çözümü olacaktır. Küçük yer kaplayan fakat kadınların güzelliğinde hayati önem taşıyan sir ağda setlerinde kartuşlar kartuşların içerisinde de ağda sıvısı yer almaktadır. Katı halde olan bu sıvı ısınan makine ile birlikte eriyecek bu sayede de kolay bir şekilde ile sürülebilecektir. Sorunlu bölge üzerine sürdüğünüz ağda üzerine yapıştırılan ağda bezinin ardından tek seferde çekilmesi ile birlikte tüylerden arındırılacaktır. Ve size tertemiz 3 hafta temizliğini koruyacak bir cilt bırakacaktır. Sonrasında tüyleriniz daha az ve zayıf çıkacaktır. Yapılan araştırmalar sonrasında uzun süreli sir ağda kullanımı tüylenmeyi azalttığı kanıtlanmıştır.

Bacak, kol, koltuk altı gibi geniş bölgeler için kartuş sir ağda setlerini tercih ediniz.
Bikini bölgesi yüz bölgesi için kalıp ya da konserve ağda setleri tercih edilmeli...

Ağda makinesi nedir?

Ağda makinesi ağdayı ısıtıp, eritmek ve eriyen ağdayı aynı kıvamda tutmak için tasarlanmış elektrikli cihazlardır. Ağda makineleri profesyonel ağda salonları, güzellik salonları, erkek berberleri ve günümüzde evde ağda işlemlerinde bayanlar tarafından kullanılır.

Kaç çeşit ağda makinesi vardır?

3 çeşit ağda makinesi vardır kartuş ağda makineleri, konserve ağda makineleri ve her iki sistemi bir arada barındıran kombine ağda makineleri.


1- Kartuş Ağda Makineleri: Kartuş ağda makineleri kartuş sir ağdayı ısıtmak ve ısınan kartuş ağdayı aynı kıvamda tutmak için kullanılır. Ağda salonlarında ve güzellik merkezlerinde ikili kartuş ısıtıcı ve üçlü kartuş ısıtıcı tercih edilirken ev kullanıcıları için tekli kartuş ısıtıcılar yeterli olacaktır. Tekli kartuş ısıtıcılarda da stantlı kartuş ısıtıcı ve fişli kartuş ısıtıcı modelleri mevcuttur. Ağda cihazınızın stantlı olması kullanım kolaylığı sağlayacaktır.


Kartuş Ağda Makinesi (Kartuş Isıtıcı) 

Sir Ağda Kartuşlarını Isıtarak Ağdayı uygulanacak kıvama getirip içerisinde bulunana rezistans yardımıyla ağdayı uygulama boyunca aynı kıvamda tutmaya yarayan cihazlardır. Uygulama esnasında, kartuş, kartuş taşıyıcının içinden çıkartılmaz. Böylelikle, uygulama yapan kişi direkt kartuşu tutmadığından, elleri yanmaz ve batmaz. Üstelik içinde yer alan otomatik termostatı sayesinde, uygulama esnasında, kartuş cihazdan ayrılsa dahi, ağdanın ısısı uzun süre korunur, uygulama kolaylığı sağlar, enerji tasarrufu yapmaya yardımcı olur. Kartuş sir ağdayı evde kaynar suda tencerede mikro dalgada ısıtmak oldukça yanlış ve sakıncalıdır. Çok fazla ısıya maruz kalan kartuş ağda patlayabilir. Mikrodalga fırınınızı kullanılmaz hale getirebilir. Yada Sıcak suda ısıtılan kartuş ağda sıcak sudan alındıktan 2 dakika sonra soğuyacaktır. Kartuş ağda Makine Kullanılması en doğru yöntemdir.



2- Konserve Ağda Makineleri: Konserve ağda makineleri kartuş sir ağdayı ısıtmak ve ısınan kartuş ağdayı aynı kıvamda tutmak için kullanılır. Ağda salonlarında, güzellik merkezlerinde, erkek berberlerinde ve günümüzde bayanlar evde de kullanmaktadırlar. Konserve ağda makineleri 50 ml konserve ağda makinesi, 300 ml konserve ağda makinesi ve 800 ml konserve ağda makinesi çeşitleri vardır. En çok 800 ml konserve ağda makineleri tercih edilir.

3- Kombine Ağda Makineleri: Kombine ağda makineleri kartuş ağda ve konserve ağdayı ısıtmak için tasarlanmıştır. Kombine ağda makinelerinde 1+1 kombine ağda makinesi, 2+1 kombine ağda makinesi ve 3+1 kombine ağda makinesi modelleri bulunmaktadır. Ağda salonları ve güzellik merkezlerinde 2+1 ve 3+1 kombine ağda makineleri tercih edilirken ev kullanımı için 1+1 kombine ağda makineleri tercih edilmektedir.

1 Kartuş Ağda Ve 1 Konserve Ağda Ne Kadar Yüzeyi Alır?

100 ML Kartuş Ağdalarlar, bir kişiye komple ağda yapmak için yeterlidir. Komple ağda iki komple bacak, iki kol altı, bikini bölgesi ve yüzdür. Kartuş ağdalarının kıvamı, en ideal uygulamayı yapmak üzere formüle edilmiştir. Konserve Ağdalar, konserve 800 ml. ürün içerir ve bir kartuşun 8 katı kadardır. Dolayısıyla, bir konserve, 8 komple ağda yapmak için yeterli ürün içerir. Ancak, bir konserve ile ne kadar yüzeyin ağdalanabileceği, kullanıcının spatula hakimiyetiyle doğru orantılı olarak değiştiği için bu sayı değişim gösterebilir.

Konserve Ağdaların Makineye Akmamasını Nasıl Sağlarız?

Uygulama sırasında spatula ile alırken ya da spatulayı konservenin kenarına bırakırken cihaza veya konservenin etrafına akabilecek ağdanın, cihaza girmesini engellemek amacıyla, konserve ağdayı, ısıtıcıya veya konserve ısıtıcı bölüme yerleştirmeden önce, konserve temizlik kartonlarını konservenin altından takarak, cihazınızın temiz kalmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.



Sir Ağda Uygulamasında Spatula Kullanımı ve Spatula Çeşitleri

Spatula Kullanımı:

Spatulanın ucuna bal kıvamındaki bir miktar ağda alınır. Ağdanın fazlası tel tutucunun üzerine sıvanır. Ağdanın tamamı uygulama yapılacak bölgeye bırakılır. Arkalı önlü spatula sıvazlanır. Hızlı bir şekilde ağda spatulanın sırt kısmı ile kılların çıkış yönünde ve mümkün oldu kadar ince sürülür.

Spatula Çeşitleri Nelerdir?

3 çeşit spatula bulunmaktadır.

Vücut Spatulası: Geniş yüzeylerin (sırt, karın gibi) ağdasında kullanılır. Tekli ambalajlardadır.

Orta Boy Spatula: Daha küçük bölgelerin (bacak, kol altı gibi) uygulamasında kullanılır. 150 adetlik kutulardadır.

Yüz Çubuğu:   Yüz, bıyık, kaş altı gibi şerit halinde çalışılması gerekli bölgelerin ağdasında kullanılır. 50 adetlik paketlerdedir. Yüz çubukları aynı zamanda kavanoz formundaki kozmetik ürünler ve kremlerin sürülmesinde kullanılır. Zira bu ürünlerin bulunduğu kavanoz veya ambalajlara parmak değdirilmesi ürünün içinde mikrop üremesine yol açabilir. Bu sebeple yüz çubuğu ile kremi almak ve sürmek çok daha sağlıklıdır.


Hangi Bölgede Hangi Ağda Kullanılır?

Ağda kullanmak kolay bir işlemdir. Tek yapmanız gereken uygulayacağınız bölgede bulunan cilt yapısını iyi bir şekilde tahlil etmektir. Ağda çeşidini belirlerken tek dikkat edilecek husus, cilt veya bölge hassaslaştıkça, ağdanın içerdiği pudra miktarının ya da ağdadan önce sürülecek pudra miktarının artması gerektiğidir. Eğer bölge hassas ise, pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı/pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. Ve eğer hassas ve detaylı bir ağda işlemi yapacaksanız pudralı ve spatula uygulamasına elverişli olan konserve ağda ya da kalıp ağda kullanabilirsiniz.

Pudralı ağda sayesinde bu bölgede tahriş engellenecektir.  Özellikle en hassas bölge olan bikini bölgesi için titanyum pudralı kalıp ağda ya da titanyum pudralı konserve ağda tercih edilmelidir. Eğer kollarınıza sırtınıza veya bacaklarınıza bir uygulama yapacaksanız kartuş ağdalar daha kullanışlı olacaktır. Hızlı bir şekilde işlemi bitirebileceğiniz bu bölgelerde pudra ya da pudralı bir ağda kullanmanıza gerek görülmemektedir.

Diğer bölgelere göre daha sert bir yapıya sahip olan bu bölgelere de yine de benim cildim hassas diyenler pudralı ağdaları tercih edebilirler. Sir Ağdalar Ambalajına göre Kartuş, Konserve ve Kalıp (disk, tablet de denir)olarak çeşitleri vardır. Reçinenin farklı şekillerde işlenmesi ile edilen Kalıp ağdalar, konserve ağda gibi uygulanır; ancak macun kıvamında, bir hayli kalın sürülür ve el ile çekilir. 

Pudralı ağdaların avantajı: Tahriş yapmaz, cildi hassas alerjik bir yapıya sahip olan kişiler için idealdir.

Pudralı ağdaların dezavantajı: Naturel, azülen pudrasız ağdalar kadar çekiş gücü yüksek değildir. Bu yüzden inatçı tüyleri almayabilir.


Sir Ağda Da Hangi Sistemi Tavsiye Edilir?

Sir ağda, üretildikten sonra ya kartuş dediğimiz kendiliğinden döner başlıklı plastik tüplere ya da konserve dediğimiz metal kutulara doldurulur. Sir ağda sistemleri, ambalajına göre isimlendirilir: Kartuş Sitem ve Konserve Sistem. Bu iki sistem arasında bazı farklar bulunur, ancak her iki ambalajın içerisinde de aynı ürün bulunmaktadır. Sistemlerin arasında, ürün veya kalite farkı yoktur, sadece uygulama farkları vardır. Profesyonel bir salonda her iki sistemin de bulunması gerekir. Bir depilasyon uzmanının her iki sistemi de iyi kullanıyor olması beklenir. Daha geniş yüzeylerde bacak, kol, sırt gibi kartuş sistem, daha oyuk ve hassas bölgelerde kol altı, yüz, bikini bölgesi gibi konserve sistem tavsiye edilir...


Hamileler Ağda Yapabilir mi?

Son derece zor olmanın yanı sıra birde aranıza katılacak olan ailenin yeni ferdini beklediğiniz hamilelik dönemi birçok sıkıntılı durumla karşılaşmanıza rağmen aslında keyifli bir dönemdir. Hayatınızda çok fazla deneyimleyemeyeceğiniz bu dönemde ki sorunlarınızdan biri de tüy problemi olacaktır. Anne adayları bu dönemde birçok işini tek başına halledemediği için kişisel temizlik bakımlarını bir merkezde yaptırırlar. Ya da pratik uygulamalar seçerek evlerinde bu işlemi sir ağda setleri ile gerçekleştirirler. Anne adaylarının bu dönemde bebekleri konusunda son derece hassas oldukları bilinmektedir. Ve kafalarında ağda bir zarar verir mi? Düşüncesi oluşmaktadır.

Ağda bayanlar için büyük bir rahatlık ve temizlik duygusunu beraberinde getirdiği için anne adayları içinde bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak bazı ekstreme durumlar olabilmektedir. Bunlara engel olabilmek için anne cildinin alerjik reaksiyonlarını bilmelidir. Ya da bir kan dolaşımı sorunu yaşıyorsa anne adayı bu ürünü kullanmadan önce doktoru ile fikir alışverişinde bulunmalıdır.

Bunun dışında bir sorun yoksa hamile olan bayanlarda ağda kullanımı için tavsiye edilmeyen bölgeler vardır. Bunlar karın bölgesi ve kasık bölgesidir. Bu dönemde annenin kasıkları ve karnı direk bebek iletişimi ve hassasiyet bakımından duyarlı alandır. Annenin bebeğini düşünerek bu bölgelere uygulama yapmaması gerekmektedir. Ancak bunun dışındaki bölgelere alerjik bir durum ya da kan dolaşımı sorunu yoksa uygulama rahatlıkla yapılabilmekte ve yine başarılı sonuçlara varılmaktadır.


Erkelerde Sir Ağda Yapabilir Mi?

Gelişen zamanla beraber artık insanların bakımlı olması kendilerinde sevmedikleri özelliklerin giderilmesi olarak da ele alınabilmektedir. Erkek kadın fark etmeksizin vücutlarında değişim yapan insanlar daha iyi ve daha güvenli hissetmektedirler. Bakım kadının gerekliliği olduğu gibi zaman içerisinde erkek içinde vazgeçilmez bir hal almıştır. Bu durum sir ağda içinde geçerlidir. Tüy sorunu erkekler içinde son derece can sıkıcı bir hal almıştır. Bu nedenle erkekler içinde kurulan bakım merkezlerinde sir ağda uygulamaları yapılmaktadır. Erkekler genelde yaz döneminde üst bölgelerindeki kıllardan rahatsızlık duymakta ve bunun giderilmesi için sir ağda yöntemine başvurmaktadırlar.

Omuz ve sırt bölgesinin yanı sır göğüs bölgesindeki kılları da aldırmayı çoğu zaman tercih eden erkeklerde tüy sorunundan kurtulmayı sevmektedirler. Genel olarak kartuş sir ağda kullanımına elverişli olan bu bölgelerde erkeklerde uygulamayı kolaylıkla evde yapabilirler. Sırt bölgesi dışında birinden yardım alınma ihtiyacı olmayan bu durum erkekler içinde uzun soluklu bir temizlik anlamındadır.

Ancak bu durumlar dışında erkeklerin bakım merkezlerinde ya da evde dikkatli olması gereken durumlar vardır. Burun ve kulak kılları hiçbir şekilde ağda ile alınmamalıdır. Ağda son derece kökten tüyleri almaktadır. Bu durum da oldukça dikkatli olunması gerektiğinin göstergesidir. Bu bölgelerde ağda ile tüy alımı yaparsanız gözenekler kılların daha köklü olduğu bu bölgelerde daha fazla açılacak ve bakteri oluşumuna elverişli bir hale gelirken hassas olan sinirlere de zarar verebilecektir.


Sir Ağda Nasıl Yapılır?

Sir ağda işleminde konserve, kartuş ve tablet kalıp olmak üzere üç farklı sistem bulunmaktadır. Kartuşlar kendinden döner başlıkları ile rahat ve pratik bir şekilde ince bir tabaka halinde sürülür. Tek kullanımlıktır ve kişiye özel uygulama sağlayan bir sistemdir. Kartuş sistem özellikle geniş bölgeler, bacak, kol gibi bölgeler için idealdir ama alışkanlıklara göre her bölgede kullanılabilir. Özel bölgeler için Küçük Başlık ve Mini Başlık olmak üzere özel iki başlık bulunmaktadır.

Konserve sistem tahta spatulalar yardımı ile bölgeye sürülür, özel bölgeler, hassas bölgeler için daha uygundur, ama kişinin alışkanlığına göre her bölgede rahat uygulanır. Konserve sistemde bez ile çekim yapılır. Yani sptaula ile sürülür ağda bezi sürülen bölgeye yapıştırılıp sıvazlanıp çekilir.

Tablet konserve sistem ise spatulalar yardımı ile bölgeye sürülür, özel bölgeler, hassas bölgeler için daha uygundur, ama kişinin alışkanlığına göre her bölgede rahat uygulanır.Konserve sistemden tek farkı El ile çekim yöntemi kullanılır. Spatula ile sürülen sir ağda 2-3 sn içinde donar sonra el ile çekersiniz.

Sir Ağda Uygulamasının Doğru Yapılması

Sir ağda servis sisteminde kesinlikle eldiven kullanılmalıdır. Bizim önerimiz tek kullanımlık eldiven kullanılmasıdır. Antibakteriyal Temizleme Jel'i ile önce kendi ellerinizi, sonra sir ağda yapılacak yüzeyi iyice temizleyiniz. Ağdayı kılların çıkış yönünde ve mümkün olduğu kadar ince sürünüz. Tek kullanımlık ve uygun boyda kesilmiş ağda bezını, ağda sürüldükten hemen sonra kılların çıkış yönünde iyice yapıştırınız. Avuç içi veya elin tersi ile kılların çıkış yönünde sıvazlayarak iyice yapışmasını sağlayınız. Ağda bezını; kılların çıkış yönünün tersine, cildi alttan gererek ve cilde paralel şekilde (muz kabuğu soyar gibi) ne çok hızlı ne çok yavaş tek seferde çekiniz. Bu adım, belki de işlemin en önemli adımıdır. Ağda bezının çekilme şekli ile ilgili dikkat edilecek 3 önemli husus şunlardır:

• * Kılların çıkış yönünün tersine
• * Cildi alttan gererek
• * Cilde paralel

Ağda bezini ağda uygularken kaç defa yapıştırılabilir?

Kullanılan ağda pudrasız ise 5-6 defa kullana bilirsiniz. İnce pudralı ağda ise 3-4 defa kullana bilirsiniz. Kalın pudralı ağda ise 2-3 defa kullanılması önerilir. Hassas bölgelerde küçük küçük şeritler halinde çalışmanız ve her seferinde bezi değiştirmeniz önerilir.


Sir ağda her yağla çözülebilir mi?

Sir ağda sadece yağ ile çözülür. Her türlü yağ kullanıla bilir. Ay çiçek yağı, makine yağı, zeytin yağı, vb. fakat sağlığımız için en uygun yağ kullanılması gereklidir. Tahriş etmeyen ve cilde zarar vermeyecek yağlar kullanılmalıdır. Örneğin Hint yağı, badem yağı, susam yağı gibi yağlar kıl köklerini beleyebileceğinden kullanılmamalıdır.

Sir ağdayı yağ ile temizlemek istemeyen ne yapabilir?

Yağlı cilde sahip olan kişiler ağda yağıyla temizleme yapmak istemeyebilir. Bu durumda yağ kadar olmasa da kuvvetli çözücülüğü olan Nemlendirici ve Rahatlatıcı Losyon kullanılması tavsiye edilir.


Temizleme Jeli Nedir Ve Ne İçin Kullanılır?

Susuz sabunsuz temizlik ve hijyen sağlayan bir üründür. Durulama gerektirmez. Kıllar, cildin derinliklerinde kıl kesesi içinde bulunurlar. Sir ağda işlemi, kılları kökünden kesesi ile beraber aldığı için kıl kesesinin olduğu yerde bakterilerin yerleşmesi için ideal bir ortam oluşur. Bu sebeple, ağda işleminden önce yüzeyi bakterilerden arındırmak gerekir. Jelin ağda sonrası değil, ağda öncesi kullanılması tavsiye edilir.


Ağda Sonrası Nemlendirici Ve Rahatlatıcı Losyon Nerelerde Kullanılır?

Cilde bakım yapmak ve ağda sonrası oluşabilecek rahatsızlıkları ortadan kaldırmak amacıyla, Sir ağda sonrası, ağda kalıntıları yağ ile çözülmek istenmiyorsa, Günlük vücut bakımı olarak, Güneş banyosu, duş, deniz, solaryum sonrası cildin nemini azaldığı durumlarda kullanılabilir. Her tür cilt ve her bölgede uygulanabilir.


Sir Ağda Yaptırdığım Halde Batıklardan Kurtulamıyorum...

Cilde sürülen ürün batık yapmaz, batık tamamen bezin çekilişi ile ilgilidir. Bez kötü çekilirse kıl kökünden gelmez ve belli bir yerinden koparak gelir. Kopan kılın ucu küt olacağından derinin üzerine çıkarken zorlanır ve batık yapar. Batık kıllar için tavsiye edilen bu sorun için geliştirilmiş  marka batık spreyidir. Bu tarz spreyler içerdiği etken maddeler ile cildin en alt tabakasına kadar nüfus ederek orada kılın etrafını saran iltihaplı bölgeyi kurutarak, batık kılın dışarı çıkması destekler. Kısa sürede çözüm almak için sabah akşam kullanılmalıdır.

Kıl Dönmesi Ve Batık İlacı

‘Dermoid kist’, bilinen adıyla kıl dönmesi derinin dermis tabakasında oluşan kılın çeşitli nedenlerle cilt üzerine çıkamayarak cilt altında uzaması sonucu oluşan cilt problemlerinden "Cilt üzerinde uygulanan hatalı depilasyon işlemi, tıraş ve benzeri işlemlerde kılın kökü ile değil kırılarak alınması, hatalı kıyafet seçimi ile gözeneklerin tamamen kapanması veya cilt yapısı (çok kuru ciltler)" kıl dönmesi probleminin nedenlerinden bazıları. Ciltte oluşan batık (kıl dönmesi) problemlerine karşı tavsiye edilen çözüm önerilerinden bazıları şunlardır;


Kese uygulaması: Vücudunuza duş sırasında hafif hareketlerle yapacağınız kese cildin ölü tabakasını temizleyerek batık olan kılın dışarıya çıkmasını destekler. Ancak keseyi çok bastırmadan hafif hareketlerle yapmak önemlidir, aksi takdirde cildin üst yüzeyi zedelenebilir.


Peeling uygulaması: 

Duş sırasında cilt yüzeyine masaj yapılarak uygulanır, içindeki küçük granüllerle ölü tabakayı ciltten arındırır ve batıkların dışarıya çıkmasını destekler. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak toksin atımını da desteklemiş olursunuz. Peeling ve kese sonrası olumlu sonuçlar kılın deri altına batıklık derecesine göre farklılık gösterir. Kılın ucunun yüzeye çıkması zaman alabilir. Bu işlemlerin hafta da bir yapılması uygundur.



Özel batık ürünleri: Uzmanlar tarafından özellikle tavsiye edilen özel batık ürünleri oldukça etkilidir. Bu ürünler içindeki etken maddeler ile kılın dışarıya çıkmasını destekler, derinin altına kadar nüfus eder ve etkisini çok kısa sürede gösterir. Bu tarz ürünleri sabah ve akşam ilgili bölgeye düzenli olarak uyguladığınızda etkisini kısa sürede görebilirsiniz. Batık ürünleri genital bölge hariç vücudun her bölgesinde rahatlılıkla kullanılabiliyor.


Ağda Sonrası Duş Almak Sakıncalı Mıdır?

Ağda cildinizin gözeneklerini açan bir uygulamadır. Tüylerinizi son derece derinden alarak tekrar çıkmalarına uzun bir süre engel olurken tüy kökleri üzerinde de etkili olarak zayıflamasını sağlar. Bunu yaparken cildinizde temizlik yapar ve gözenekli yapının hava almasına yardımcı olur ancak bu durum bazı hallerde dezavantaj halini alabilir. İşte bu yüzden yapmanız gereken birkaç uygulama vardır. Ağda sonrası dikkat edilmesi gereken uygulama cildinizin sivilcelenmesine engel olma amacı taşımaktadır.

Ağda işleminiz bitti ve temizlenmek için duşa girdiniz. Bu baştan aşağı bir yanlış içerisindesiniz demektir. Temizlenen gözenekleriniz o anda bakteri üremesi durumuna müsaittir ve sıcaklık bu durumun tetikleyicisi olacak gözeneklerinizde bakteri üremeye başlayacaktır. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir.

Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız. Aynı durum denize girme ya da havuz keyfi yapmanın yanı sıra sauna ortamları içinde geçerlidir. Eğer cildinizin temizlenirken bakteri yuvası haline gelmesini istemiyorsanız kısa süreli bir koruma ile muhteşem cildin ve pürüzsüzlüğün sahibi olabilirsiniz. Ufak detaylara dikkat edilmesi ile beraber cildinizde problem oluşmadan tüylerinizden korunmanız mümkündür.


4 yorum:

  1. Ohh çok açıklayıcı güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Bende bir çok yöntem, marka denedim yıllardır ama bir türlü istediğim sonucu alamamıştım fakat son 2 aydır Remove ürünlerini kullanıyorum ve gayet başarılı bir depilasyon süreci oldu sıkıntım geçti diyebilirimi bunu tavsiye etmek etmek istedim, tekrar teşekkürler yazınız için, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Yaa bende geçen gün rossmann'da karşılaştım bu remove'un kalem seklinde bir ağdası var retouch pen di sanırım adı. onu keşfetmiş bulundum yüz için gerçekten ideal hayat kurtarıyor :)bu arada bu emeğinize sağlık çok faydalı bir içerik olmuş belli ki epey uğraşmıssınız. çok teşekkürler, iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Tavsiye için teşekkür ederim. :)
      İyi günler...

      Sil