9 Eylül 2015 Çarşamba

Güzellik&Bakım (Kaş&Kirpik Bakımı)

Merhaba güzel takipçiler bir başka Güzellik&Bakım postu ile yine karşınızdayım. Bugün kaş ve kirpik bakımı ile ilgili bir yazı paylaşıyorum. Umarım bu post sizler için keyifli ve yararlı olur. Güzel kalın ve şimdilik hoşçakalın :))) 


Kirpik Bakımı... 

Kaşlar ile göz arasındaki mesafe önemlidir. Kaşlar gözlere yaklaştıkça gözler normalden daha büyük görünmektedir. Güneşin batarken ufuk çizgisinde görünürken çok büyük olarak algılanması gibi. Kadında yüz güzelliği, yüzde de göz güzelliği oldukça önemlidir. Her kadın uzun ve güçlü kirpiklere sahip olmayı ister, bazı kadınlar bu konuda şanslıdır, doğal olarak sık ve uzun kirpiklere sahiptirler fakat çoğu kadının kirpikleri seyrek, güçsüz ve kısadır. İşte nedenle kirpik bakımı ve güzelliği üzerine çeşitli uygulamalar yapılır. Şimdi kirpik bakımındaki kullanılan ürünlere bir göz atalım...


Vazelin...

Temiz parmaklarınızla veya bir pamuklu çubuk kullanarak üst kirpik hattınız üzerinden vazelini ince bir kat şeklinde uygulayın. İsterseniz yatmadan önce uygulayın ve onunla uyuyabilirsiniz sakınca yok ya da günün istediğiniz bir saatinde vazelin uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulamaya devam edin. 

Böylece, kirpikleriniz  daha güçlü ve sağlıklı ve nemli kalsın vazelin havadaki zararlı maddelerin kirpiklerinizin tahrip olup dökülmesinden, zayıflamasından korur. Bunun sonucunda kirpikleriniz daim nemli kalan kirpikler daha sağlıklı ve güçlü uzar.


Çözüm doğal yağlarda...

Gece yatmadan ya da günün herhangi bir saati, kirpik diplerinize doğal yağları sürün. Kirpik için uygulanabilecek pek çok doğal yağ vardır, bu yağların hepsinin ortak amacı vardır, kirpikleri kurumaktan, dökülmekten koruyarak sağlıklı uzamalarını sağlamak. Fakat bu yağlardan kimi diğerlerlerinden daha etkilidir, en etkili olarak kabul edilen ve güzellik uzmanlarınca en çok tavsiye edilen yağlar; zeytinyağı, E vitamini yağı ve hint yağıdır. Çünkü bu maddelerin besleyicilik oranları çok fazladır. Bir pamuklu çubuğa bir miktar uygulayın ve gece yatmadan sürün, fakat yatmadan yağın kurumasını beklerseniz, daha yerinde olur.

Yumurta akı ve hint yağı maskesi...

Yumurta akı protein deposudur, hatta pekçok kadın yumurta akını zeytinyağı ile karıştırarak düzenli olarak saçlarına uygular, ve bu sayede saçları uzar, güçlenir. Aynı şekilde yumurta akını kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken yumurta akını ve hint yağını eşit miktarlarda karıştırın ve pamuklu çubuk yardımıyla bu karışımı kirpiklerinize uygulamak. Düzenli kullanım sonucu uzun kirpiklerinizle göz kamaştıracaksınız.


Kirpik uzatıcı ürünleri deneyebilirsiniz...

Piyasada pekçok kirpik uzatıcı mevcuttur ve bunlardan bazılarının kirpikleri uzattığı güçlendirdiği yapılan testlerle kanıtlanmıştır. Bu ürünlerin içeriğinde peptitler, aloe vera, vitaminler ve diğer kirpiklerinizi uzatan ve güçlendiren etkili maddeler vardır. Kirpiklerimizi uzatmak için bu uzatıcılar da denenebilir.


İyi beslenin, uzun kirpikleriniz olsun!

Doğru beslenin. Dengeli bir diyet kirpik büyümesi dahil vücudunuzun fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Kirpiklerinize daha güçlü bir görünüm için B vitamini içeren gıdalara özellikle biotin içeren yiyecekler yemeye özen gösterin. Araştırmalar gösteriyor ki biotini günlük diyet listesinde artıranların veya hap olarak alanların kirpikleri ve saçları daha hızlı uzuyor. Biotin eksikliğinin erken ve hızlı kirpik kaybına yol açtığına dair deney sonuçları mevcuttur. Biotin doğal olarak maya, karaciğer, karnabahar, somon, muz, havuç, yumurta sarısı, sardalye, baklagiller ve mantarda bulunur.

Kirpik koruyucu kullanın!

Maskaralar kirpiklerinizi daha uzun, gözlerinizi daha güzel gösterebilir. Fakat çoğu rimel kirpiklere zarar verir, makyaj temizlediğinizde makyaj pamuğunuzdaki kirpiklerden de bunu anlayabilirsiniz.. Bunun için size tavsiyemiz, pro-keratin içeren piyasada kirpik koruyucusu bakımı olarak satılan ürünlerden temin etmeniz. Bu ürünler kirpiklerinizi besler, güçlendirir ve dökülmesini önler.


Maskaralara dikkat!

Ne kadar az rimel kullanmayı tercih ederseniz, kirpiklerinize o kadar hızlı ve çabuk büyüyecektir. Gözleriniz hassasa hipoalerjenik içerikli rimeller siz  hassas gözlüler içindir. Suya dayanıklı rimellerden uzak durun! Suya dayanıklı rimeller, uzun süre kirpikte kalacak şekilde üretildiğinden özellikle zayıf kirpikler için çok zararlıdırlar ve onların hem kırılmasına hem de dökülmesine neden olurlar. Makyajla uyumayın, makyajınızı tam çıkarmazsanız, kirpiklerinize sürdüğünüz rimel kalıntıları gece boyunca kirpiklerinize zarar verecektir. Kirpiklerinizi zarardan korumak için 6 ayda bir rimelinizi değiştirin.


Kirpik kıvırıcı ve kirpik şekillendirici ürünlerden uzak durun!

Kirpiklerimiz çok hassastır, az bir zorlama ile bile dökülüp kırılabilir. Bu kadar hassas olan kirpiklere kirpik kıvırıcı kullanmak, kirpik perması yapmak v.b. uygulamalar büyük zarar verir, başta görüntü güzeldir fakat kısa sürede eldeki bulgurdan da oluruz.

Kirpiklerinizi fırçalayın!

Kirpiklerinizi günlük olarak, saçlarınızı taradığınız gibi fırçalayın. Nasıl saçı taramak fırçalamak saç derisindeki kan dolaşımını uyararak saçın çıkmasını hızlandırdığı gibi, kirpiklerinize hafifçe kirpik fırçasıyla fırçalamak kirpik köklerini uyarır, ve hızla büyümesini yardımcı olur.

Kirpik diplerinize masaj yapın!

Kirpik diplerine masaj uygulamak, kirpik köklerini uyarır, ve kan akışını düzenler, bu durum kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. Yapmanız gereken, küçük dairesel hareketler kullanarak kirpik dipleriniz boyunca masaj yapmak, çok fazla baskı uygulamaktan kaçının. Günde 5 dakika yeterlidir.


Kirpik uzatma teknikleri imdadınıza yetişebilir!

Güzellik salonlarında uygulanan ipek kirpik uygulamaları da kısa kirpikleriniz için çözüm olabilir. Bu uygulamada sentetik kirpikler tek tek doğal kirpiklerimizin aralarına yapıştırılır. İşlem birkaç saat sürer fakat kalıcılığı haftalarca... Yalnız bu kirpik uzatmalarının şöyle bir yan etkisi vardır; belli süre sonunda sentetik kirpikler dökülünce kendi kirpiklerinizin de dökülmesine neden olabilir.

Doktora Başvurun!

Pek çok şey denediniz fakat kirpikleriniz de dökülme geçmiyorsa bir doktora görünün. Kirpiklerinizin dökülmesine neden olabilecek göz enfeksiyonları, hipotiroidizm, oto-immün hastalıklar, göz kapağı enflamasyon ve trikotillomani gibi pekçok rahatsızlık vardır. Kirpiklerinizi uzatmayı denemeden önce, dökülmesini önlemek için tedavi olun. Uzun ve gür kirpiklerin bakışınızı nasıl derinleştirdiğini biliyoruz. Ayrıca güzelliğinizin eşsiz bir parçası olan gözleriniz kaş ve kirpik bakımıyla daha da güzel gözükecektir. Kirpikleriniz istediğiniz uzunlukta ve kalınlıkta değilse, uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle kısa sürede sonuç alabilirsiniz. Ama her bünyenin farklı olduğunu ve her çözümün işe yaramayacağını göz önünde bulundurarak deneyip kendinize en uygun yöntemi seçebilirsiniz.


Kirpiklerinizi uzatıp gürleştirecek doğal yollar...

Kirpiklerinizi tarayın

Size garip gelebilir ama maskara yapmadan önce kirpiklerinizi tarayabileceğiniz küçük taraklar bulunuyor. Bunları kozmetik ürünleri satan dükkanlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Kirpiklerinizi sık sık taramak uzamasına da yardımcı olacaktır. Bir rimel fırçası yardımı ile badem yağı sürerek taradığınızda uzamanın yanı sıra gürleşmeyi de görebilirsiniz. Badem yağının yerine hint yağı da kullanabilirsiniz. Farklı bir kullanım yöntemi ise maskaranızın içine bir damla badem yağı damlatmaktır. Bu şekilde makyaj yaparken aynı anda da bakım yapmış olacaksınız. Badem yağını kulak pamuklarına sürerek de kirpik diplerinize sürebilirsiniz. Bu işlemi de her gece yatmadan tekrarladığınızda olumlu sonuç alacaksınız. Dilerseniz daha besleyici olması açısından badem yağını hint yağı ile karıştırıp sürebilirsiniz.


Kaş ve kirpik losyonları

Aktarlarda doğal ve bitkisel olarak satılan kaş ve kirpik losyonlarını kullanabilirsiniz. Kullananların genellikle yorumları olumludur. Gece yatmadan süreceğiniz bu losyonları kirpiklerinizi iyice temizledikten sonra sürmeniz önemlidir. Fazla sürdüğünüzde gözlerinizin yanacağını da hesap ederek, az az ve gözlerinizi koruyarak sürmeye çalışın. Bu losyonların sonuç göstermesi yaşa göre değişiklik gösterebilmektedir.

Vazelin kullanın

Pahalı ve zor bakımlar yerine, her bayanın elinin altında bulunan vazelini ucuz ve pratik bir çözüm olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Yatmadan önce göz kapaklarınıza vazelin sürerek bu şekilde uyuyabilirsiniz. Bu işlemden sonuç alabilmek için en az 1 ay haftada 3-4 gün uygulamanız gerektiğini unutmayın.


Her derde deva zeytin yağı

Kirpik ve kaşlarınızın uzaması için göz çevrenizin ve göz kapaklarınızın ihtiyacı olan vitaminleri tatbik edebilecek zeytin yağını, geceleri yatmadan önce birer damla damlatarak uygulayabilirsiniz. Sonuç almak içni 2 hafta bekleyin ve eskisine göre karşılaştırıp devam etmek isteyip istemediğinize karar verin.

Göz kapaklarınıza masaj yapın

Kirpikleriniz zaman zaman güçsüzleşip dökülebilir veya kırılabilirler. Bu yüzden kaş ve kirpiklerimize kötü davranmamamız gerekir. Gün içerisinde yorgun düşmüş ve yıpranmış göz kapaklarınıza geceleri masaj yaparak dinlendirirseniz bu kırılma ve kopmaları minimuma indirebilirsiniz. Ayrıca uykuda vücut kendi kendini onaracağı için, düzenli uyku uyumaya gayret gösterin.


E vitamini alımını arttırın

Kirpikleri besleyip uzatmasına destek verecek vitaminlerin başında E vitamini gelir. E vitaminli losyonları maskara öncesi kirpiklerinize sürebilirsiniz. Bunun yanında E vitamini açısından zengin besinler tüketerek kirpiklerinizin ihtiyacı olan E vitaminini temin edebilirsiniz. E vitamini açısından zengin besinler : ıspanak, badem, ay çiçeği çekirdeği, avokado, balık (özellikle alabalık), zeytin yağı, brokoli, bal kabağı. Kaş ve kirpikleriniz için hangi bakımı uygularsanız uygulayın sonuç aldıktan sonra bıraktığınızda yavaş yavaş eski haline döndüğünü göreceksiniz. Bunun için size iyi gelen bakımı bırakmak yerine daha seyrelterek devam etmeniz. Eğer sizin de kirpiklerinizi uzatmak ve gürleştirmek için uyguladığınız bakımlar varsa yorumlar bölümünden yazabilirsiniz.

Kirpikler İçin Bakım önerileri...

Hint yağı ve tatlı badem yağı, kaş ve kirpikler için mükemmel nemlendiricilerdir. Ayrıca besler ve kirpiklerinizin doğal rengini ortaya çıkarır...

Banyo sonrası maske;

1 çay kaşığı hint yağı ve 1 çay kaşığı tatlı badem yağını karıştırdıktan sonra, temiz bir pamuklu kulak pamuğunu bu yağa batırın ve özellikle banyo sonrasında, kaşlarınıza ve daha sonra göz içine ve göz çevresi cildine değdirmeden kirpiklerinize uygulayın. Bir saat kalması yeterlidir, ardından gül suyu ile temizleyin.


Kirpiklere Doğal Bakım Dökülen Kirpikler İçin: 

10 gr. badem yağı, 5 gr. lanolin ve 5 gr. vazelini karıştırıp benmari usulü karıştırarak eritin. Küçük bir cam kavanoza koyup her gün düzenli olarak sürün. Ardından da papatya çayına pamuk batırıp göz çevrenizde bekletin.

Kirpikleri uzatmak için: 

1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın. 

Daha uzun ve gür kirpikler için eşit miktarda Hint yağı ile badem yağını küçük bir şişede karıştırın. Bu karışımı 15 gün boyunca yatmadan önce, gözlerinize kaçırmamaya özen göstererek, kulak temizleme pamuğu yardımıyla kirpiklerin kökünden ucuna doğru sürün. Kirpiklerinizin beslenerek güçlendiğini ve uzadıklarını fark edeceksiniz.



Kaş Bakımı...

Vücudumuzun dış dünyaya açılan pencereleri olan, en önemli ve değerli organlarımızı, yani gözlerimizi koruyan neferlerdir onlar. Üstten gelebilecek ter ve her türlü zararlı sıvıya karşı, gözlerimize kalkan oluşturan kaşlar, her kişide farklılık gösterecek sayıdaki kıllardan oluşur. Ortalama 600 ila 700 arası kılın, gözler üzerine farklı uzunluk, kalınlık ve formda dizilmesiyle oluşan bu yapı, aynı zamanda yüze anlam katan bir rolü de üstlenir. Gerçekten de eğer kaşlarımız olmasaydı, yüzümüzdeki mananın büyük bir kısmı eksik kalacaktı. Üzüldüğümüzde, şaşırdığımızda, öfkelendiğimizde, hayret ettiğimizde, şüphelendiğimizde, kederlendiğimizde, duygularımıza paralel olarak biçim alır ve ruh dünyamızı yansıtırlar. Ayrıca bir güzellik unsuru olarak, çekme kaş, kalem kaş, yay kaş, keman kaş, çatık kaş gibi ifadelerle şiir ve ebedi metinlere de tema olan kaşlar, her organımız gibi bakım ve ilgi ister. Herkesin yüz tipine ve ifadesine uygun olan bir kaş formu vardır ve bu form genelde kaşların alınmadan önceki natürel halidir. Ama sürekli değişen moda trendleriyle, her dönemde kaş biçimleri de değişir. 



Bir dönem  tamamen kazıtılarak, kalemle kontür çizilen kaş modası hakimken, başka bir dönemde alabildiğine ince kaşlar, takip eden dönemlerde kalınlaştırılmış kaşlar, kavisli kaşlar, düz kaşlar ve hiç alınmadan bırakılmış doğal kaşlar moda olur. Bu döngü birbirini izler. Değişmeyen tek şeyse, kaşların da bakıma ihtiyaç duyduğu gerçeğidir. Sürekli incecik alınan kaş kılları, bir süre sonra eski gürlük ve sıklıkta çıkmayabilir. Yahut sürekli değiştirilen saç renkleriyle uyum sağlaması için boyanan kaşlar zamanla dökülebilir. Sonuçta seyrelmiş, cılızlaşmış, yer yer dökülmüş kaşlarınız, yüzünüzdeki ifadenin değişmesine sebep olabilir. Estetik dünyasındaki gelişmelerle, yeniden kalınlaştırılıp canlandırılan kaşlar yaratmak mümkün olduğu gibi; doğanın cömertçe sunduğu bitkiler, kremler ve evde hazırlanacak preparatlarla, kaşları bakıma sokmak ve şımartmak mümkün. 

Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Çok çeşitli kaş bakım yöntemleri mevcut. En yaygın olan yöntemlerden biri, hint yağı, badem yağı, fındık yağı gibi besleyici yağları her akşam yatmadan evvel bir kulak çubuğu yardımıyla kaş ve kirpiklerinize sürerek, hem dökülmelerini engelleyebilir hem de parlak ve bakımlı bir görünüme kavuşmalarınızı sağlayabilirsiniz. Kaşlarınızı özel kaş fırçalarıyla her gün tarayarak kan dolaşımının hızlanmasına ve kaş diplerinizin beslenmesine olanak tanıyın.Kaşlar için özel olarak üretilen serumlar  da kaşlarınızı besler ve güçlendirir. Saç renginizden iki ton kadar açık kaş kalemi kullanarak, gözlerinizde ve bakışlarınızda daha güçlü bir etki oluşturabilirsiniz. Kaş bakımı, aksatılmadan yapılması gereken bir rutin olmalıdır.


Kaş Dökülmesi

Kaş kılları en zor dökülen kıllardır. Fakat yine de bazı durumlarda, bağışıklık sisteminin zayıflaması, çeşitli hastalıklar, bazı ilaçların yan etkisi, kaşların sürekli ovuşturulması, daha önceden geçirilen laserasyonlar, yaralanmalar, kalıcı makyaj, kaşları yolma ya da genetik bazı faktörler sebebiyle kaş dökülmesi yaşanabilir. Zeytinyağı, badem yağı gibi doğal yağlardan faydalanabilir, teflon tavada kavurduğunuz fındığın yağı ile kaş diplerinize masaj yapabilir, ikiye böldüğünüz sarımsak ile kaş diplerini ovabilirsiniz. Tüm bu doğal çözümlerin yanında tıbbi alternatiflere de başvurmak mümkün. Kaş ekimi ilk akla gelen tıbbi yöntemlerdendir. Maliyeti yüksek olmasına rağmen, kaşlarınızın eski formuna ve kalınlığına kavuşması açısından kesin bir çözüm sunar.


Kaş Boyası

Kaşları belirginleştirmek ve kaş hattını düzgün bir çizgiye oturtmak için, özel kaş kalemlerinden faydalanabileceğiniz gibi, kendi kaş renginizle uyumlu göz farlarından da istifade edebilirsiniz. Kaş fırçasını göz farına batırarak, kaşların çıkış yönünde ve seyrek bölümlere, küçük vuruşlarla uygulayacağınız bu yöntem daha yumuşak ve doğal bir görüntü sunacaktır. Kozmetik marketlerden edineceğiniz kaş boyaları ile de profesyonel çözümlere ulaşmanız hayli kolay.


Kaş Makyajı

Makyajda kaşlar tamamlayıcı ögelerdir. Eğer kaşlarınız seyrek, düzensiz ve silikse muhakkak onları da rötuşlamanız gerekecektir. Doğru şekilde vurgulanmış kaşlar, makyaja ve yüz ifadesine artı değerler katar. Kaş makyajınızı yaparken, simetrik, düzgün ve doğal olmasına dikkat edin.


Eğer kalemle dolgu yapacaksanız, kalemi yatay tutarak, hafif ve küçük vuruşlarla uygulama yapın. Kalemin hatları ve yoğunluğu belli olmasın ve kalemin rengi ile kaş kılları arasında doğal bir geçiş olsun. Makyajdan önce mutlaka kaşlarınızın alınmış olmasına dikkat edin ve fazla kılları cımbızla alın.


Kaş makyajı ile yüz kusurlarını bertaraf etmek; fazla yuvarlak yüzü ince ve dar göstermek, birbirine yakın olan gözleri uzak göstermek de mümkün. Kaş makyajında en önemli husus, doğal olmasıdır. Çok koyu renk kalem, yahut  kaş farı kullanılarak yapılan kaş makyajı, yüzünüze sert bir ifade verebilir. Yüzünüzü iyi tanımalı ve uygun makyaj malzemeleri kullanmalısınız.


Kaş Kalınlaştırma

Bir dönem çok moda olan doğal, kalın ve düz kaşlar geri döndü. Aşağı yukarı her yüz tipine uyum sağlayan kalın kaşlar; çehreye dramatik, hüzünlü ve masum bir ifade veriyor. Bu modaya geri dönmek istiyorsanız bir süreliğine elinize cımbız almayın ve bırakın kaşlarınız kalınlaşsın...


İstediğiniz kalınlığa eriştiklerinde de belli bir düzende ince bir sıra alarak, istediğiniz biçimi verin. Uzun yıllar incecik alınan kaşların köklerinde zayıflama meydana gelebilir. Kaş küsmesi de denen bu durum karşısında; kalem, far, boya gibi destekleyici yöntemler; yahut dövme, kalıcı makyaj, kaş ekme gibi cerrahi uygulamalara başvurabilirsiniz.


Kaş Bakım Yağı

Çörek otu, susam yağı, sarımsak yağı, hint yağı, badem yağı, fındık yağı gibi besleyici yağların karışımlarından elde edilen kaş bakım yağını dilerseniz eczanelerden ve kozmetik marketlerden temin edebilir ya da aktarlardan alacağınız bu yağları kendiniz karıştırarak kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Yağların içeriği sayesinde kaş kılı köklerinde hızlanan dolaşım vasıtasıyla gürleşmiş, canlı, parlak kaşlara kavuşabilirsiniz. 


Kaş alırken nelere dikkat edilmeli ? 
  • Kaşınızı gün ışığında alın.
  • Kaşınızın başlangıcının burun deliğiyle aynı hizada olmasına dikkat edin. Kuyruğunu ise gözünüzün dış köşesine dek uzatın. 
  • Hassas bir cımbız kullanmalısınız.İlk önce dağınık kaşlardan başlayın.
  • Daha az acı için kaş almaya başlamadan önce yüzünüzü sıcak su ile yıkayın ve kaşlarınıza hafif masaj yapın.
  • Kaş şekillerindeki en önemli nokta doğru konumlandırılmış kavistir. İdeal kaş stillerinde kavisin en yüksek kısmı göz bebeğinin hizasında olmalıdır.
  • Kaşlarınızın ortasını alarak çok geniş bir açıklık bırakmayın.
  • Kaş kemiğinizin hizasından devam etmeye dikkat edin.
  • Taradığınızda kaş kemiğinizin üzerine çıkan kaş tellerini kesin.
  • Bir kerede birden fazla kaş telini almayın. 
  • Kaşlarınızı mutlaka net gösteren bir aynanın karşısındayken alın ve sık aralıklarla kontrol edin.

Kaşları güzelleştiren bitkisel yağlar...

Hint yağı ve tatlı badem yağı, kaş ve kirpikler için zararsız mükemmel nemlendiriciler olarak tercih edilebilir. Yalnızca nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda onları beslerler. Kirpiklerinizin doğal rengini ortaya çıkarmakta da çok marifetlidirler. Hint yağı, Hint yağı ağacının tohumlarından elde edilen zengin, kayganlaştırıcı ve yumuşatıcı bir yağdır. Dudak bakımında da kullanılır. Tatlı badem yağı, badem ağacının tohumlarından sıkılır, nemlendirici ve besleyici etkileri vardır. Ancak şuna dikkat çekmek isterim: Acı badem yağı gözler için zararlıdır, kullanılmamalıdır.


Doğru Kaş Alma Yöntemleri

Kaş almaya başlamadan önce ılık nemli bir bezi kaşlarınızın üzerine koyup gözeneklerin açılmasını beklerseniz kaşlarınızı  alırken daha az acıtacaktır. Sonrasında yüzün şekline göre bir model seçilmeli, ve ilk olarak kaşları kesmek ile işe başlanmalıdır çünkü kaş uçları daha açık renk olduğu için yanıltıp yanlış yeri alabilirsiniz, böyle bir hataya düşmemek için önce makaslayın. Kaşın çıkış yönüne doğru kaşlar alınmalı aksi takdirde hem çok acıtır hem de kanatır ayrıca ters yönde alınan kaş kökleri zarar görebilir ve oradan bir daha kaş çıkmayabilir. dikkat isteyen bir iştir kaş almak hem şeklini bozmamak adına hem de genellikle deriyi de kaptırabilirler. Kaş alımı bittikten sonra ise muhakkak besleyici krem sürülmeli. -burun kenarı ile kaş başlangıcı-burun kenarı ile gözün kenarı- başlangıç ve bitiş noktalarıdır, kavis kişiden kişiye muhakkak değişir ama ideal kavis bulma yöntemi ise, yine burun kenarından göz bebeğin üstü baz alınır. Pek çok kişi kaş üstünün alınmayacağını söyleye de eğer o bölgede tüylenme var ise muhakkak o kısımlarda alınmalı, son olarak da başlangıç kısmından tüyün çıkış yönüne doğru kaşlar alınır.

Kaş Kalınlaştırma İnceltme Yöntemleri

Kaşlarını kalınlaştırmak isteyenler maalesef ki bir ay kadar kaşlarına dokunmamalı, epey dağınık görünecektir ve bu şekilde görünmek istemiyorsanız kaş kalemi ile boşlukları doldurmanız geçici olsa da iyi bir çözüm yoludur. kaşlarınız tamamen çıktıktan sonra sadece alt kısımlarda tek tük çıkan tüyler varsa onlar toparlanmalı, bence ille de kalem ile naturel bir dolgu yapılmalı. Unutmadan küçük yüze sahip bayanlar bu modelden kaçınmalı. Tam tersi eğer kaşlarınızı inceltmek istiyorsanız, ki küçük yüzlü bayanlar için idealdir, önce açık renkli bir göz kalemi edinin kalem ile çizerek kaşlarınızı inceltin istediğiniz inceliğe ulaştığı noktada kalem çizgisinin altında kalan tüyleri cımbız yardımı ile çıkış yönüne doğru almalısınız. Ne kadar ara ile kaş alınmalı diye düşünenler var ise, kimi bayanın bir hafta da kaşları gelmeye başlasa da kimi bayanın kaşının çıkması neredeyse bir ayı bulabiliyor dolayısı ile çıktıkça toparlanmalı süreye bağlı kalmak yanlıştır. Unutmayın çok ince ve çok kalın kaş kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterebilir ortası uygun olandır ancak tabi biraz da modanın etkisi oluyor


Kalıcı Kaş Makyajı

Kaşları seyrek olanlar, dökülenler ve daha pek çok nedeni olanlar genellikle bu yönteme başvurmaktalar. Öncelikle istenilen kaş modeli seçilir estetisyen ve kişinin ortak kararı ile sonrasında kaşın nerelerinde boşluklar olduğu tespit edilir. Önce göz kalemi ile bir prova yapılır ve uygun olduğu noktada işleme geçilir. Uzun yıllar kalıcılığını sürdüren kaş makyajı saç veya ten rengi ne olursa olsun her tür ihtiyaca karşılık verebilmekte, önce soğutucu krem uygulanır 20 dk kadar bekledikten sonra kaş makyajına başlanır. İşlem tamamlandıktan sonra ilk 3 gün havuza girilmesini, dikkatli duş alınmasını ve eğer kabuklanırsa kabuğun koparılmamasını tavsiye ediyor estetisyenler. 

Böylelikle daha uzun yıllar kalıcı göz makyajını rahatlıkla kullanabilirler. Kadın olmanın zor yanlarından biridir kaşların sürekli uzaması, çoğu zaman kendimizi profesyonellerin ellerine bıraksak da bazı kendimiz almamız gerektiği durumlar yaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda iş başa düşüyor. Eğer bu işlemi yaparken en ufak bir dikkatsizlik yaşarsak tüm ruh halimizi çıkmaza sokabiliriz. Evde en acil durumlarda, ya da ekseri olarak bu işlemi kendiniz yapmayı tercih ettiğinizde kaş almak için kullanılacak en uygun malzeme ‘cımbız’dır. Diğer yöntemleri kullanmanız sakıncalı olabilir. Cımbızla kaş alırkende yanlış yöntemler kullanırsanız görüntünüzün estetikliğinin ve cildinizin bozulması gibi tehlikeler yaşarsınız. 


Cımbızla Kaş Alırken Doğru Yöntem Nedir?

Kaşınızı bir kez aldınız. Her gün biraz daha tüylenmeye başladı. Elinizde cımbızla geziyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü bir sefer alındıktan sonra en az 1 hafta kaşlarınıza dokunmamanız gerekiyor. Kaşlarınızı almanız için en uygun zaman duş sonrasıdır. Teninizin hassaslaşacağı için köklerin çekiminde ağrıyı en aza indirecek. Duş almanızın mümkün olmadığı anlarda kaşınızı almaya başlamadan önce yüzünüzü ılık su ile ovarak yıkamak ya da aynı ısıda suyu pamuğa batırıp kaşlarınızın üzerinde bir süre bekletmekte aynı etkiyi sağlayacaktır. Kaşlarınızı alırken aynada yüzünüzü en aydınlık görecek şekilde odanın penceresine doğru yönünüzü ayarlamalısınız. Pencereden içeriye gelecek olan gün aydınlığında küçük tüyleri de daha net görebileceksiniz. Her cımbızlarla kaşınızı almayın. Kaliteli, ve ucunun kalın, küt olmasına dikkat edin. Eğer aynada fark edebileceğiniz kadar ince olan tüylere bu cımbızla ulaşamadığınız durumlarda ucu sivri olanları sadece o kıl için kullanabilirsiniz.

Önce dağılmış halde görünenlerden başlayarak şeklini belirleyecek aklınızda bulunan incelik ve kalınlığa göre çizgilerinden taşmayın. Cımbızı büyüteç aynada yalnızca tek bir tel için odaklayın. Aynı anda alınacak birden fazla tel daha fazla acı hissetmenize sebep olur. Bunun dışında kaşınızın şeklinin bozabilirsiniz. Kaşınızdaki kılların belli bir uzayış yönü vardır. Almaya başlarken bu yöne doğru çekerseniz kendisini daha çabuk koyverir ve şeklini daha basit verebilirsiniz. Ters yönüne uygulayacağınız işlemler köklere zarar verip içi irin dolu şişlikler, bunun habercisi olan enfeksiyon ve acı verebilir. Kavis vermeyi düşünüyorsanız buna göz bebeğinizle hizalamasını yaptıktan sonra başlayın. Kaş alma işleminiz bittikten sonra kaş tarağınızla yukarıya doğru tarayın ve tıpkı saç kesimlerindeki gibi uçlarından makasla kırpın.

Hatalı bir kaş alımının ardından ne yapmam gerekiyor?

Hemen cımbızı bırakın ve işleme devam etmeyin. Böylelikle kısa bir süre sonra yeniden uzayacaktır kaşlarınız. Bu süreyi beklerken her kalemle değil sadece kaş kalemi ile bozulan yeri düzgün gösterebilirsiniz. Yüzün ana hatlarını ve mimiklerini ortaya çıkaran kaşların şekilleri oldukça önemlidir. Doğru olmayan bir kaş stiliyle bambaşka birine dönüşebilir yada bambaşka mimiklerle dolaşmak durumunda kalabilirsiniz. Herkesin kendine özel bir kaş şekli zaten vardır bizim amacımız bunu birazcık daha simetri ve biçim katmak. 

Doğal çizgimizi geçtiğimizde yüzümüzde yapay ve natürel olmayan bir ifade olur  ve bunu elbette istemeyiz. Elinize hangi cımbız daha kolay geliyorsa onu kullanabilirsiniz. İnce uçlu cımbızlarla daha ince tüyleri alabilirken yan uçlu cımbızla kalın ve ince tüyleri birlikte kolaylıkla alabilirsiniz. Kaşlarınızı aşağı yukarı güzelce tarayın. Eğer yukarı doğru taradığınızda çok uzun tüyler varsa makas yardımıyla uçlarından kesin. En son hepsi kaş hizasında olacak şekilde tarayın.

Kaşlarınızı almadan önce nemlendirirseniz daha az acımasını sağlarsınız...

1-Kaşlarınızın başlama bitiş ve kavis noktalarını bulmak için bir göz kalemi alın ve burnunuzun kenarında dik bir şekilde tutun. Kaş başlama noktanız tam burası.

2-Daha sonra göz bebeğinizin üzerinden geçecek şekilde tutun kaleminizi. Burasıda kaşlarınızın kavis noktası oluyor.

3-En son alt kirpik diplerinizin bitimine denk gelecek şekilde tutun kaleminizi burasıda kaşlarınızın bitiş noktasıdır. Bu noktaları esas alırsanız daha estetik bir kaş şekline sahip olursunuz. Beyaz bir göz kalemiyle kaşınızın etrafını çerçeveleyin. Yani alınacak kısımları beyaz çizginin dışında bırakacak şekilde istediğiniz formu verin kaşlarınıza. Kaşlarınızı tüylerin çıkış yönüne doğru birer birer alın. Üstleri ve altları yavaş yavaş temizleyin. En çok kavis noktalarında dikkat edin. Hepsini birden almaya çalışmayın. Fark etmeden yanlış yere çok fazla kavis verebilirsiniz. İki kaşınız birebir aynı olacak diye bir kaide yok. Bunu yapmaya çalışırsanız kaşlarınız oldukça incelir. Eğer kaşlarınız da boşluklar varsa o kısımlara dokunmayın bırakın bir daha ki sefere uzamış olacaklardır. Yapay, girintili ve çok yuvarlak kavisler vermekten kaçının. İnce kaşların sizi daha kaşlı göstereceğinizi unutmayın. Ve ne kadar kalın ve doğal olursa o kadar az almanız gerekecektir. İnce kaşlarda çıkan tek bir tüy bile fazlasıyla göze batabiliyor. 


Kaş Nasıl Alınır?

Kaşlarımız, gözlerimizin çerçevesini oluşturmakla kalmaz aynı zamanda bütün yüzümüze de anlam kazandırırlar, böylesine önemli bir görev üstlenen kaşlarımızı alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç basit adım vardır. Bu adımları uygulayarak evde rahatlıkla ideal kaş şeklinize kavuşmanız mümkündür.


Kaş alırken unutulmaması gereken temel nokta, aslında herkesin doğal olarak ideal kaş şekline sahip olduğudur, yani yüzünüze göre en iyi kaş şekli zaten sizde mevcut, sizin tek yapmanız gereken bir kaç kaş alma tekniği ile kaşlarınızın daha da kusursuz görünmesine yardımcı olmak! 


Kaş alma için en iyi zaman banyo sonrasıdır, sıcak suyun etkisi ile gözenekler açıldığı için canınız acımadan kaşlarınızı alabileceksiniz. Kaş alma sırasında, uzaktan kaşların aldığı şekli görmeniz açısından ara ara aynadan uzaklaşarak kaşlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Büyüteçli ayna ile kaşlarınızı almanız durumunda, gereğinden fazla inceltebilir ve kaşlarınızın şeklini bozabilirisiniz. Güzellik uzmanları tarafından kabul gören 'ortak' kaş alma teknikleri vardır, aşağıdaki görsel size kaş haritanızı çıkartmanıza ve nerelerde alınması gereken fazlalık veya doldurulması gereken boşluk olduğunu gösterecektir. Öncelikle mümkün olduğunca ince bir çubuk bulmanızı öneririz, bu bir dondurma çubuğu veya törpü olabilir, ne kadar ince olursa o kadar iyi olacaktır. Daha sonra izlemeniz gereken 4 basit adım var:


İdeal kaş şeklini belirleme...

Çubuğu burun deliğinizin ortasından dik bir açıda tutarak kaşlarınızın başlama noktasını belirleyeceksiniz, burayı beyaz bir kalem ile işaretleyin. Dümdüz aynaya baktığınızda çubuğu burun kenarından göz bebeğinize doğru hizalayarak kaşınızın en yüksek noktasını bulacaksınız. Burayı da beyaz bir göz kalemi ile işaretleyin. Kaşlarınızın bitiş noktasını ise, çubuğu burun deliğinizden çapraz olarak tuttuğunuzda bulabilirsiniz. Aynı şekilde bu noktayı da işaretleyin. 

Bütün bu işlemlerden sonra elde ettiğiniz üç noktayı, beyaz göz kaleminizle alttan ve üstten birleştirin ve çerçevenin dışında kalan bütün kaşları cımbız yardımı ile alın. Eğer kaşlarınızın doğal görünmesini istiyorsanız üstten almamanızı öneririz, zira üstten alınmış kaşlar daha keskin bir hat belirledikleri için doğallıktan biraz daha uzak olurlar. Kaşlarınızda çok belirgin hatlar istiyorsanız yüz için özel ağdalardan da yardım alabilirsiniz, ancak uyaralım ağda ile kaş alma biraz daha risklidir, kaşlarınızın şeklini bozabilirsiniz, ayrıca düzenli olarak ağda ile alınan kaşlar küsebilirler. Eğer kaşlarınız seyrekse bu bahsettiğimiz kaş çerçevesini çizip, boş kalan noktaları kendi kaş renginizde bir far veya kaş kalemi ile doldurabilirsiniz.


Kaş ve göz ilişkisinde kullanılan anatomik tanımlamalar...

Kaşlar yüzün ifadesinde önemli bir yere sahiptir. Kaşların aşırı yukarı kaldırılması şaşkınlık ve sürpriz ifadesi, kaşın orta kısmının yukarı kaldırılması istenmeyen şaşkınlığı, kaşın iç kısımlarının alta çekilerek birbirine yaklaştırılması dış kısmın kaldırılması ise kızgınlığı göstermektedir.

Kaşlar etnik özellikler, cinsiyet ve moda eğilimler ile değişmekle birlikte estetik olarak standartları vardır...

1. Kaşların şekli ve yerleşimi; Kaşlar göz çukuru üst kemik yapısının üzerinde hafif bir eğim ile yerleşmektedir. Kaşın iç ve orta kısmı dış kısmından daha kalındır. Erkeklerde  bu yerleşimde ve hafif düzdür. Kadınlarda ise erkelere göre hafif yukarı yerleşmekte ve martı kanadı şeklinde daha açılı yerleşmektedir.Kadınlarda ise ideal kaş supraorbital rimin üzerinde ve belirgin bir kavis göstermektedir. Kadınlarda kaşın dış kısmı supraorbital rimin 10 mm üzerindedir. Kaşın iç kısmı ise dış kısmına göre 2 mm daha aşağıda yerleşmektedir. Erkeler ve kadınla arasında kaş şekilleri de farklıdır.

2. Kaşların yüzde lokasyonu; (Her iki gözün iç köşeleri arası -intercanthal mesafenormal ise) kaşın iç noktası gözün iç köşesi ile aynı hizada ve üst göz çukuru kemiğinin tam üzerinde yada hafif altından başlamaktadır. Orta kısmı üst göz çukuru kemiğinin tam üzerinde seyretmektedir. Dış kısmı üst göz çukuru kemiğinin daha üstünde seyrederek burun kanadı ile göz dış köşesini birleştiren çizgide sonlanmaktadır. Yüze karşıdan bakıldığında kaş gözün iç köşesinden 10 mm yukarıda olmalıdır.

3. Kaşta hafif açılanma; Erkeklerde kaşlar hafif eğimli ancak açılanma göstermezken kadınlarda kaş göz irisinin dış kenarı-lümbus hizasında hafif açılanma göstermektedir.

4. Kaşın iç ve dış köşeleri arasında 10–20° açı bulunmaktadır.

5. Kaş ile üst göz kapağı katlantı çizgisi arası mesafe 1.6 cm dir.

6. Kaş ile göz pupili arasında ortalama mesafe 2.5 cm vardır.

7. Kaş ile saç ön çizgisi rasında mesafe 5–6 cm dir.


Kaşın şekli kadar kalınlığı da önemlidir. Kaşın kalınlığı iç ve ortada dışa göre daha kalındır. Kaşın iç kısmı yaklaşık olarak iç göz köşesinden- medial canthustan başlamaktadır. Kadınlarda kaşın kavilenirken en yüksek olduğu nokta dış göz köşesi – lateral canthus hizasıdır. Aslında bu nokta lateral limbus ve lateral canthus arasıda bir yerdedir.

- 0.5 cm den ince ise buna çok ince
- 0.6 cm ise ince
- 0.6-0.9 cm ise orta
- 0.9 cm den kalın ise kalın kaş tanımlaması kullanılmaktadır.

Kaşın uzunluğu da önemlidir. Kaşın iç noktası-A ve Kaşın dış noktası-B arasındaki mesafe kaş uzunluğu olarak değerlendirilmektedir. A-B 6 cm ve üzeri ise uzun kaş, 3.8 cm den kısa ise kısa kaş olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde kaş şekilleri moda anlayışı ile değişmekle birlikte karşılaştırmalı şekil çalışmalarında baş şekline göre kaş şekilleri belirlenmiştir. Yüzün şekline göre kaş şekilleri uygulanmalıdır. Kadınlarda ve erkeklerde yüz şekilleri hemen hemen aynıdır.


* Oval yüzde ideal kaş şekli yumuşak açılı kaşlardır.

* Kalp yüzlerde ideal kaş şekli yuvarlak kaşlardır.

* Diamond-elmas yüzde ideal kaşlar  S şeklinde kıvrımlıdır.

* Kare yüzde ideal kaşlar açılı olmalıdır.

* Yuvarlak yüzde ideal kaşlar keskin açılı olmalıdır.

* Uzun yüzlerde ideal kaşlar düz olmalıdır.


Kaş Uzatmak İçin Sarımsak... 

Sarımsaklı saç bakım ürünleri kozmetik mağazaları raflarında son yıllarda daha sık görmeye başlasak da aslında sarımsak saç bakımında pek çok farklı kültürde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan klinik araştırmalar saç ve kaş dökülmesine neden olan mantar gibi cilt hastalıklarının, kuruluğun ve kaşıntının tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca sarımsak kan akışını arttırarak kıl köklerini besliyor ve saç tellerini güçlendiriyor. Sonuç olarak sarımsak genetik nedenlerle yaşanan saç dökülmesini durdurma üzerinde bir etkiye sahip değil ancak kötü beslenme, olumsuz çevre koşulları gibi diğer nedenlerle yıpranan saçlarda kullanılabilir ve var olan saçların daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. 

Saç dökülmesi gibi kaşların dökülmesini engellemek de çoğunlukla geri döndürülmesi veya durdurulması mümkün olmayan genetik nedenlerle oluşmaktadır. Bu genetik faktörler bir kişinin ne kadar kalın kaşlara, saçlarının ne zaman dökülmeye başlayacağına, kirpiklerinin uzunluğuna ait kodlar içerir. İlerde saçlarınızın kaşlarınızın nasıl görüneceğini merak ediyorsanız anne babanıza ve yakın akrabalarınıza bakabilirsiniz. Genetik dışında kalan %10-%15’lik dilim ise beslenme, yaşam tarzı, ilaçların yan etkileri ve hastalıklarla ilgilidir. Bu gibi durumların yan etkilerinden korunmak için kaşlarınıza doğal bakım yapabilirsiniz. Sarımsak da saç ve kaş tellerini kalınlaştıran, uzamasını teşvik eden doğal uygulamalar arasında yer almaktadır.



Sarımsak Kaşa Nasıl Uygulanır?

Kaş uzatmak için sarımsak kullanmaya karar verdiyseniz bunun 3 yolu var; birincisi sarımsaklı ticari kozmetik ürünleri kullanabilirsiniz, ikincisi yine aktarlarda ve marketlerde bulabileceğiniz sarımsak yağını kaşlarınıza sürebilirsiniz, üçüncüsü ise 2-3 diş sarımsağı ezerek kaşlarınıza sürüp 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Kozmetik kremler ve sarımsak yağı kokusuz olarak bulunabilir ancak en hesaplısı, biraz daha kokulu bir uygulama olmasına karşın sarımsağı ezip kaşlarınıza sürmektir. Artık hangi yöntemi kullanacağınız size kalmış. Sarımsağı ezdikten sonra gözlerinize gelmemesine dikkat ederek kaşlarınıza sürün ve 10-15 dakika bekletin. Sarımsağı yıkamadan yine parmak uçlarınızla zeytinyağı sürün ve bir 30 dakika daha bekletin. Zeytinyağını ne kadar uzun süre bekletirseniz etkisi o kadar çok olacaktır. Daha sonra nemlendiricili bir sabun ve ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder