1 Kasım 2013 Cuma

F.B Yanlış Anlaşılmasın Fenerbahçe Değil Faydalı Bilgiler =) Uzun ve Gür Kirpikler için Ne Yapılmalı ?

Uzun ve Gür Kirpikler  İçin
Kirpikler, kuşkusuz göz estetiği ve yüz güzelliği için büyük önem taşır. Bu nedenle pek çok kadın gür ve biçimli kirpiklere sahip olmak iste. Peki, sağlıklı ve güzel kirpiklere kavuşmak için neler yapmalı ? İşte size bu sorunun cevapları...

Gür kirpikler, her zaman çok dikkat çekicidir. Oysa pek çok kadın, kirpiklerinin dökülmesinden şikâyetçidir. İşte size kirpiklerinizi her zaman dikkat çeken, şekilli ve gür bir şekle sokmak için uzman tavsiyeler...

- Uykudan kalkınca gözler ovulmamalıdır. Ağlayınca ya da kaşınınca, pamuk ya da peçete kullanarak ovulmamalıdır.

- 1 bardak ılık çaya, dövülmüş 1 gr kinin koyarak, kirpik ve kirpik dipleri bu su ile (kulak çöpüyle) ıslatılmalıdır. Bu uygulama, dökülmeyi önler. Bu sıvı 1 fincan hazırlanmalıdır, çünkü uzun ömürlü değildir ve en fazla 4 gün dayanır.

- Kaşlar gibi kirpikler de arada sırada fırçalanmalıdır. Bunun için de ufak ve çok yumuşak kıl fırçası kullanılır. Kıl fırçasıyla kirpikler dipten uca fırçalanır ( Yarım dairesel hareketlerle )

- Hint yağı, gece kirpiklere ve çevresine sürülür. Sabaha kadar kalır. Böylece daha etkili olur. Sabahları da, 1 su bardağı suya 2-3 tatlı kaşığı kuru ve ufalanmış ceviz yaprağı koyup 15 dakika beklettikten sonra süzün ve bu suyla gözlerinizi iyice yıkayın. Kirpikleriniz kuruduktan sonra, yumuşak bir fırça yardımıyla fırçalayın.

- Kükürtçe zengin gıdalar, soğan, turp, lahana, şalgam, tere, D vitaminli gıdalar balıkyağı, balık, yumurta gibi besinler bol bol tüketilmelidir. Çünkü bu vitaminler, kirpiklerin dökülmesini önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder