20 Kasım 2013 Çarşamba

Kuyruklu Bela Eyelinerın Çeşitleri ve Sürme Teknikleri =)


Diğer makyaj ürünlerine kıyasla eyeliner sürmek biraz daha zor fakat zamanla el alışkanlığı oluşuyor ve sürmek daha kolaylaşıyor. Eyeliner doğru kullanıldığı zaman gözleriniz daha büyük, kirpiklerinizin daha dolgun ve bakışlarınız daha güzel görünecektir.



Likit (sıvı) kalem (pen) jel ( krem ) ve dipliner şeklinde türleri bulunan bu makyaj ürünün aynı zamanda keçe uçlu yada fırça uçlu türleri bulunmaktadır. Bence sürümü en kolay eyeliner jel olanlar bu eyeliner türü fırça kullanılarak uygulanır. Jel eyelinerı kolaylıkla kullanabilmek için kılları kısa ve ucu sivri olan fırçaları tercih edin. Böyle bir fırça sayesinde kıvrım yapmak ve kirpik diplerine eyeliner uygulamak daha kolay olacaktır. 


Kolay Eyeliner Sürme Tekniği

Veeee eyeliner türlerini yorumlayacak olursak ;

Likit eyeliner
Eyeliner çekmeye yeni başlayanlar için zorlayıcı bir eyeliner türüdür. Fırça uçludur. Fırçası kimi üründe daha kalın kimi üründe daha incedir. Yine aynı şekilde daha uzun ve daha kısadır. Kalem eyelinera göre daha kalıcıdır. Gerçi unutmamak gerekir ki tüm eyeliner çeşitleri için bu kalıcılık ürünün yapısına ve kalitesine bağlıdır. Sıvı olması nedeniyle akıcı olabilir ve dağılmaya sebep olabilir.

Dipliner
Likit eyeliner ile tek farkı fırçası dipliner da fırça ucu keçeli kalem gibidir. Tutma mesafesi daha kısa olduğu için kirpik dibinize uygularken daha az zorluk çekersiniz. Genellikle daha kalıcı ve daha belirgin yapıda olur.

Kalem eyeliner
Göz kapağınıza kalem far çekebilenler bu ürünü kolaylıkla kullanabilir. Fakat kalıcılığı diğer eyeliner türlerine nazaran daha az oluyor. 

Jel eyeliner
Çeşit çeşit eyeliner fırçalarını kremsi yapıda eyelinera sürüyor ve kolayca uyguluyorsunuz. Sürümü en kolay eyeliner türü akma dağılma yok ve daha kalıcı =) Eyeliner sürmeye yeni başlayanlar için en ideal eyeliner krem ( jel ) eyelinerlardır.

Yeni başlayanlar için ;

Eyeliner sürerken göz pınarından başlamayın. Orta kısımdan başlayın. Daha sonra eyelinerınızı yavaş yavaş göz bitimine doğru çizin. Ve daha sonra yukarı doğru minik bir kuyruk çekin. Unutmayın eyeliner doğru çekilirse kusursuz gösterebilir fakat yanlış çekilirse  kusurları kapatmak bir yana vezirken sizi rezil edebilir =) Ha kuyruk çekerken zorlanıyorum diyorsanız göz bitiminize kredi kartı, kaşık koyarak yada bant yapıştırarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Aman yapışkan özelliği az olan bir bant kullanın cildiniz zarar görmesin =) Bir başka yöntem de açık renk bir göz kalemi ile ( en ideali beyaz renktir ) yada siyah göz kaleminiz ile Eyeliner süreceğiniz hattı belirlemeniz ve daha sonra eyelinerınız ile bu hat üzerinden geçmeniz olabilir. Eyeliner çekerken hatalı sürmeniz durumunda kulak temizleme çubuğuna herhangi bir kremi sürün ve hata yapılan yeri temizleyin =) Zamanla eliniz alışacak ve daha kusursuz çizimler yapacaksınız. Şimdi herkese kolay gelsin diyorum =)

Likit eyeliner ( Sıvı eyeliner )

Dipliner

  Keçe Uçlu Pen eyeliner ( Kalem eyeliner )
Jel eyeliner ( Krem eyeliner )

Pen eyeliner ( Kalem eyeliner )



Keçe uçlu özel tasarımlı hem dipliner hem kalem eyeliner diyebileceğimiz bir eyeliner türü =)
Daha önceki eyeliner postum için 1 Tık =)  Bir başka posta görüşmek üzere Hoşçakalın..!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder