20 Ağustos 2015 Perşembe

Saç Boyama Post Serisi - Varan 5 :)))

Veee yine yeniden Merhaba bugün sizlerle çokça merak edilen bir konu ile ilgili oldukça detaylı bir post yayınlamak istedim. Ayrıca belirteyim ki bu post “Saç Boyama Post Serisinin” son postu oldu. Uzun süre önce bloğumda Koleston Naturals Açık Küllü Kumral ile Boyanmış Saçlar başlıklı bir post yayınlamıştım. Postu okumak isteyenler tık tık... Ve daha sonra Sarı Saçtan Kumral Saça Dönüş Tüyoları başlıklı bir post yayınlamıştım. Bu postu okumak isteyenler tık tık... Bu postlar ile ilgili öyle çok soru ve yorum aldım ki “Saç Boyama Post Serisi” bu nedenle ortaya çıktı diyebilirim. Ve nihayet son olarak bugün de sizlere çok merak ettiğiniz KUMRAL saç rengi hakkında detaylı mı detaylı bence faydalı mı faydalı bir post yazısı hazırladım. Umarım kumral saç rengi ve boyama tekniği ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabını bu post sayesinde bulursunuz. Ve bayanlar baylar sıkı durun hızlı bir şekilde başlıyor ve hemen konuya giriş yapıyorum :)))





Tercih Edebileceğiniz 4 Kumral Saç Tonu;

Özellikle esmer ve koyu renklerden uzaksanız ve sarı tonlarını da çok açık buluyorsanız sizlere kullanabileceğiniz ideal 4 kumral saç tonundan bahsedeyim…

AÇIK KUMRAL

Açık Kumral: Altın kumral tonuna yakın olan fakat daha doğal bir tona sahip olan açık kumral tonları doğal rengi kumrala yakın olan kişilerde daha kolay şekilde yakalanmaktadır. Siz gene de kuaförleri bile zorlayan bu tonu yakalamak için evinizde denemeyin. Açık kumral tonu tercih ettiğinizde aynı zamanda bakımı için nemlendirici kremler uygulamayı da eksik etmeyin. Hem saçınızın sağlığı açısından hem de boyanızın ışıltısını ortaya çıkarması açısından avantaj sağlar. 

KOYU KUMRAL

Koyu Kumral: Kış aylarında en çok tercih edilen kumral renk tonudur. Doğal tonlara gösterilen ilginin artması ile özellikle bayanlar arasından beyaz tenlilerin favorisi olmaya adaydır. Koyu kumral saçların uç bölgelerine uygulanan ombre işlemi yani balyaj ile kendinize has bir tarz ortaya çıkarabilirsiniz.


ALTIN KUMRAL

Altın Kumral: Özellikle sarı tonlarına cesaret edemeyenler açısından iyi bir adım olabilir. Yaz aylarında tercih edilebilecek bir ton olan altın kumral, en çok sarışın ve doğal kumral saç tonlarına sahip kişilere yakışmaktadır. Esmer tenli bayanların ise bu tondan uzak durması gerekmektedir. Doğal ve parıltılı bir görünüme sahip olan altın kumral pastel ve bakır tonlarda makyaj ile süslenebilmektedir. kıyafetlerde altın kumlar rengine uyabilecek renk seçenekleri neon ve pastel renkleridir.


KÜLLÜ KOYU KUMRAL

Küllü Kumral: Küllü kumral saç rengi açık küllü kumral ve koyu küllü kumral olarak 2 farklı tonda boyanabilir. Mat ve doğal bir saç rengi olan küllü kumral her tene uygun bir tonda olmasına rağmen, açık beyaz tenli kişilerde aşırı sırıtma yapabilmektedir. Eğer ki küllü kumral tonlarını yakalamak istiyorsanız 7,1 veya 7,01 numaralı boyaları tercih edebilirsiniz. 

KÜLLÜ AÇIK KUMRAL

Küllü adını alması sarının üzerine serpiştirilen gri tonlarından gelmektedir. Bu renk tonunu evde yakalayabilmeniz kolay olmayacağından kuaförünüze danışmanız gerekebilmektedir. Mat renk tonlarını sevenler için küllü kumral iyi bir alternatif olabilmektedir.

Ve gelelim detaylı bir şekilde küllü kumral saç tonuna :)))

Küllü saç tonları solgun ve mat bir görünüme sahip olduğu için tamamen cilt tonunuzu ve hatta göz renginizi bile etkileyecektir.


Küllü kumral saç rengi kimlere yakışır?

Küllü kumral saç rengi açık tenlilerde solgun bir yapıda olmasını destekleyebilir. Açık tenli birinin küllü kumral saç rengine sahip olması görünümünü daha da solgun bir hale getirebilir fakat sürekli makyaj yapan biriyseniz eğer bu durumundan kurtulabilirsiniz. Makyajla tüm solgun ve silik görüntünüzü canlandırabilir ve çok da güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Genel olarak küllü kumral saç tonu buğday tenlilerde çok daha başarılı bir sonuca varılmasını sağlar. Yine de esmer tenliler haricinde kalan tüm ten rengindeki bayanlar bu tonu kullanabilir.

Küllü kumral saç rengi son dönemin modası olmuş durumda. Saçların parlaklığını gri tonlarla alıp daha mat bir görünüm elde edilen küllü saç renkleri kızıl ve bakır saç renklerine de uygulanıyor.

Küllü kumral saçlar ten rengi açık olan kişilere solgun bir yüz hattı ortaya çıkardığı için pek önerilmez. Saçlardaki bakır ve kızıl yansımaları kapatan küllü renkler, daha çok küllü kumral saç rengi için tercih edilmektedir.

Küllü Kumral Saç Rengi Numaraları

Saçlara mat bir görünüm kazandıran küllü kumral saç boyalarının numaraları sonunda 1 yazmaktadır. Saç boyasının numarasının sonunda yazan 1 boyanın küllü olduğunu göstermektedir. Küllü kumral renkte saç boyalarının numarası 7.01 ve 7.1’dir. Koyu küllü kumral renkteki saç boyasının numarası da 6.1 olarak adlandırılır.

Koyu renk saçlarda küllü kumral saç rengi ilk kullanımınız da hemen beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bunun için küllü kumral saç boyasını saçınıza bir kaç kez uygulamanız gerekmektedir. Koyu renk bir saçınız var ise öncelikle kuaförünüz saç rengini açmak için işlem uygulayacaktır. Bu işlemden sonra küllü kumral saç boyasını saçınıza aralıklarla üç kez uygulamanız gerekmektedir. Sonrasında istediğiniz küllü kumral saç rengine ulaşabilirsiniz.

Saç Renklerine Göre Küllü Kumral Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

Sarı renk saçlarınız var ise küllü tonlardaki saç boyalarının rengi daha kolay tutmaktadır. Küllü renkler turuncu ve kızıl içermediğinden ilk etapta mat görünebilir. Bu durumda saçlarınızın parlak olmasını sağlayacak saç spreyi kullanabilirsiniz.


Bakır ve turuncu ton saç renklerinde küllü renklerin uygulanmasında boya hemen akar ve eski rengi kapatamaz. Küllü renk kızıl bakır ve turuncu renkleri kapatmada tercih edilebilecek bir renktir ancak bir kaç uygulama gerekir. Saçınızı küllü kumral renk ile boyamaya devam ettiğinizde bakır kızıl ve turuncu ton saç renklerini mükemmel kapatır.

Siyah ve siyaha yakın ton bir saç rengine sahipseniz öncelikle açık kumral tonlarda boya ile saç boyanmalıdır. Bir kaç ay bu işleme devam ederek saç renginizin açılmasından sonra Küllü kumral saç rengine saçınızı boyayabilirsiniz. Saçlarınız kendi rengi ise üç uygulama sonra küllü kumral renkte saçlarınız olacaktır. Küllü kumral saçlara kavuşmak aslında var olan saç renginiz ile alakalıdır. Saç renginiz koyu renkte ise küllü kumral saç rengine ulaşmak için biraz sabretmeniz gerekecektir. Saç tonu açık olanlar 7.1 ya da 7.01 diye adlandırılan renkleri 9′luk oksidanlarla uygulayabilirler.

Oksidan boyanın tonlanmasını sağlar. Genellikle iki farklı oksidan vardır. Biri 6′lık, diğeri de 9′lukdur. Saç boyasını takım almıyorsanız eğer küllü ve açık renkler elde etmek için muhakkak 9′luk oksidandan satın almalısınız.

Küllü kumral saç rengi elde etme çabasında yapılan araştırmalarda karışımlarında işe yaradığı gözlemlenmiştir. Boya konusunda kendinizi usta hissediyorsanız eğer daha farklı yöntem olan karışım ile küllü kumral elde etmeyi deneyebilirsiniz.

Siyah Saçlara Küllü Kumral Uygulaması

Siyah saçlarda küllü kumral rengine ulaşmak bir hayli zordur. Açık kumral saç rengi boyaması uygulanarak saç renginin açılması sağlanır. Düzenli olarak açık kumral renginde saçlarınızı boyatıp istediğiniz saç rengi tonuna ulaştığınızda küllü kumral rengine dönüş yapabilirsiniz. Boyasız siyah saçlarda 3 boyamanın ardından küllü kumral saç rengine geçiş yapılabilmektedir.

Koyu Saçlara Küllü Kumral Uygulaması

Oryalle saç açtırma işleminin ardından koyu saçlara küllü kumral saç boyası uygulanabilmektedir. Koyu saçlarda küllü kumral saç boyasının tutunması için 3 uygulamayı atlatmanız gerekmektedir. 3 uygulamanın sonunda saçlarınızda küllü kumral daha kalıcı olacaktır.

Sarı Saçlara Küllü Kumral Uygulaması

Sarı saç rengine sahip olan bayanlar küllü kumral saç rengine daha zahmetsizce geçebilmektedirler. Küllü kumral saç rengine ulaşamayan sarı saçlı bayanlar, ikinci uygulamadan sonra saçlarını istedikleri renge ulaştırabilirler.

Küllü kumral saç rengi her tene uyum sağlayabilen tonları ile kolaylıkla kullanılabilmektedir. Saçlarda küllü tonlarda renk tercih edilmesi saçların elektriklenmesini, kırılmasını kamufle eder. Parlak renklerden hoşlanmıyorsanız küllü kumral rengi saçlarınız için tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz küllü kumral saç rengini tercih edebilirsiniz.

Açık tenliyseniz koyu kumar, esmer tenliyseniz orta kumral tonlarda saç rengi kullanabilirsiniz. Küllü tonlar ten renklerine daha kolay uyması ve daha doğal görünüme sahip olması ile tercih edilen renktir. Küllü saç boyası saçlardaki bakır ve kızıllığı azaltarak mat görüntü sağlamaktadır. Karamel tonlar, kumral, bal köpüğü ve sarı renk saç tonları kolaylıkla küllü kumral saç renklerine dönüştürülebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder