7 Ağustos 2015 Cuma

... Lokum İstanbul ... " Keşif Postu " ... Lokum İstanbul ...

Merhaba sevgili takipçilerimmmm artık sizler için "YENİ ÜRÜN" post paylaşımlarının yanı sıra beğendiğim ve keşfettiğim tüm yenilikleri içeren ( marka, firma, mekan gibi ) yeni bir post serisi hazırlamaya karar verdim. 



Bu post serisini "Keşif Postu" adı altında yayınlayacağım. Umarım bu serideki paylaşımlarım hoşunuza gider ve sizler için faydalı olur. Bu serinin ilk postu tesadüfen keşfettiğim Lokum İstanbul markası için olacak :)))



İnternetten alışveriş yapmayı seven biri olarak tesadüf eseri gördüğüm bu sitede tık tık... Osmanlı&Türk kültürünü yansıtan oldukça şık gözüken özel tasarım ürünü olan hediyelik ürünleri ve aksesuarları gördüm...



Hediyeleşmeyi seven, sevdiklerini ve kendini şımartmak isteyenler için güzel bir alternatif olacağını düşündüğüm bu markayı sizlerle tanıştırmak istedim. Son olarak bilgi verdiğim markalarla ilgili herhangi bir iletişim içinde olmadığımı paylaştığım postlarımın promosyon amaçlı olmadığını özellikle belirtmek isterim. En güzel keşifleri yaşamanız dileğiyle şimdilik hoşçakalın...



MARKANIN YOLCULUĞU... 

“Lokum Istanbul” markası, Osmanlı-Türk kültürünün yüzyıllar öncesine dayanmakla birlikte günümüzde hak ettikleri popülerliğe sahip olmayan lezzet ve alışkanlıklarını kimi evrensel dokunuşlar ve uyarlamalarla geri getirmek amaçlı bir yolculuğa çıkmıştır.. 




Artık hak ettikleri talebi göremez hale gelmiş, neredeyse unutulmuş kültürel değerlerimiz hayata döndüler ve “Lokum Istanbul” tasarımlarıyla birleşerek gerek ulusal gerekse uluslararası pazarlarda tekrar popülerlik kazanmaya başladılar. Markanın günümüzdeki karakteristik ürünleri Lokum, Akide Şekeri, Kolonya, Mum, Sıvı Sabun, Sıvı El Kremi, Kitap ve kişiye özel tasarlanmış matbu materyallerden oluşan koleksiyonlardır.



Tarihsel yolculukları sırasında, günümüzün yaşam koşulları karşısında yenilgiye uğrayıp popülerliklerini kaybetmiş de olsalar, bu karakteristik ürünlerin her biri aslında insanların kendini mutlu hissetmesini sağlayan birer değerdir. Bu nedenle, markanın yaratıcısı olan Zeynep Keyman kendi perspektifi doğrultusunda bu değerleri yeniden tasarlayarak onlara otantik ve modern yaşam tarzına uygun karakteristik özellikler katmıştır. Z. Keyman'ın "Lokum Istanbul" mağazalarından her biri benzersiz tasarımları ve uyarlamaları ile insanoğlunun beş duyusuna hitab eden birer yaşam biçimi mağazasıdır. 


“Lokum Istanbul” Özgün tatlarla zenginleştirilmiş Türk Lokumları, klasik Osmanlı tarzı "Akide Şekerleri, Otantik Türk kolonyaları, Kokulu mumlar, İsme özel üretilen kırtasiye malzemeleri, Gümüş ve gümüş kaplama tasarım aksesuarları gibi bir dizi ürünün yeraldığı geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu özgün ürünlerin büyük çoğunluğu ya ‘’Lokum İstanbul’’ a ait Osmanlı ‘’toal de jouy’’ desenli hediye kutuları ya da gümüş, gümüş kaplama parçalar içerisinde sunulmaktadır. 



Lokum İstanbul ürünleri ve kutuları ile on beş yüzyıl boyunca Osmanlı ve Bizans İmparatorlukları'na başkentlik etmiş ve halende on beş milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'un kültür ve stilini yansıtmaktadır. Ürün gamı Osmanlı başkentinin zarafet ve kültürel çeşitliliğini yansıtabilecek bir perakende konseptine uygun olarak oluşturulmuş ve geliştirilmeye devam edilmektedir.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder