20 Mayıs 2015 Çarşamba

Ombre&Sombre Nedir? Peki Ombre mi? Sombre mi?

Ombreden sonra 2015 saç renkleri için yeni  bir akım daha türedi; Sombre saç renkleri. Saçın ana tonundan başlayan bir renk geçişini yansıtan bu saç boyama teknikleri birbirlerine oldukça karıştırılmaya başladı...

Ombre Nedir?

Saç boyama teknikleri içerisinde balyaj uygulamasının farklı bir renklendirme aşamasına ombre denir. Saçın ana tonu uçlara indikçe açılmaya ya da koyulaşmaya başlar. Bu açılma ya da koyulaşma görünümü dipten uçlara doğru 6 tona kadar ulaşır.


Sert geçişlerin uygulanmadığı genel olarak geçişlerdeki tonaj yumuşaklığına dikkat etmek, daha estetik ve doğal bir görünüme neden olacaktır. Saçlarınıza ombre yaptırmayı düşünüyorsanız eğer kesinlikle profesyonel yardım almanız gerekir; çünkü geçişlerin ayarlanmasında birden farklı boya tonu kullanılmaktadır. Bu yüzden de doğallığın elde edilmesi için çok iyi bir ayarlama yapmak gerekir.

Sombre Nedir?

Son zamanlarda ombre trendini gölgede bırakan sombre, balyaj uygulamasının çok daha yumuşatılmış halidir. Sombre ombre saç modellerine göre daha az tonu içerisinde barındırır. Dipten uçlara doğru açık renklerin uygulanması adeta bir gölgelendirme şeklinde yapılır. 


Saçın dip kısmından uç kısımlarına doğru en fazla 3 ton açılması gerekir. Bu işlemde tıpkı ombre saçlarda olduğu gibi birden fazla saç rengi tonunu kapsadığı için profesyonel yardım almak doğru olacaktır.


Omre ve Sombre Farkı

Sombre saçlar modellerinde, ombre kadar belirgin renk farklılıkları yoktur. Saç rengindeki tonların birbirine çok yakın olması sombre saç modelini ombreden ayırır. Ombre saçlar altı tona kadar açılırken, sombre saç modelinde ana rengin üç ton açığı kullanılır. Sombre gizli gölge olarak saçlarda yumuşak bir balyaj hissi verir. Ombre saç modelinde ise daha çarpıcı ve net bir şekilde saç diplerinden uç kısımlara kadar belirgin bir renk geçişi göz çarpar.


Ombre mi? Sombre mi?

Saçlarınıza ombre mi yoksa sombre mi yakışır? Öncelikle ten rengine uygun saç renkleri arasından saçınızın ana tonuna göre karar vermelisiniz. Saçlarınız dipleri açık tonlarda ise ve belirgin bir şekilde renk çalışması yapmak istiyorsanız ombre saç renklerini tercih edebilirsiniz. Saç renk tonunuz veya doğal saçınızda koyu ise sombre saç uygulaması daha az yıpratıcı bir seçim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder